Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Αντίδραση και από τον Γιάννη Πικραμένο για τον αποκλεισμό Σκιαθά από τον Δήμο, για ...πολιτικούς λόγους

Αντίδραση και από τον Γιάννη Πικραμένο γ...

Λογοκριτές «κόβουν» τον δημιουργό

Αντίδραση και από τον εκδότη Γιάννη Πικραμένο για τον αποκλεισμό Σκιαθά από τον Δήμο, για...πολιτικούς λόγους, όπως κατήγγειλε ο Γιάννης Παππάς (Καταγγελία του αντιπροέδρου του Συνδέσμου Φιλολόγων Πάτρας: Πώς ο Δήμος Πατρέων απέκλεισε τον Αντώνη Σκιαθά από εκδήλωση ποίησης για πολιτικούς λόγους).

Αναφέρει συγκεκριμένα: "Ο Γιάννης Παππάς, αγαπητός συνάδελφος (εκδότης), με την ευαισθησία του, προβαίνει σε μια νηφάλια και προσεκτικά διατυπωμένη καταγγελία – διαμαρτυρία για ένα γεγονός που προσβάλλει βαθιά τη δημοκρατική μας ευαισθησία.
Συμφωνώ μαζί του. «Θαρσείν χρη, τάχ' αύριον έσετ' άμεινον.»

Λογοκριτές «κόβουν» τον δημιουργό (όχι μόνον το έργο του) γιατί είναι Χριστιανός, άθεος, κουτσός, κομμουνιστής, λακές του κατεστημένου, ομοφυλόφιλος, απατεώνας, δολοφόνος, Ολυμπιακός, άστεγος, πλούσιος, Μαρκήσιος Ντε Σαντ, Ρίτσος, Θεοδωράκης, Καζαντζάκης, Λένιν, Σολζενίτσιν…
Όσο υπάρχουν λογοκριτές, θα υπάρχουν αφορμές:
διάφοροι κάθε φορά «Σκιαθάδες» που τους ενοχλούν, δίκαια ή άδικα.
Και οι λογοκριτές θα τους κόβουν γιατί μας ενοχλούν, μας παρασέρνουν, χαλάνε την αισθητική τους, τολμούν να έχουν αντιρρήσεις, να ξεχωρίζουν, να μην χειροκροτούν, να μην γλείφουν, να είναι μαύροι, ρομά ή Αφγανοί, να είναι χαζοί, αφηρημένοι ή έξυπνοι, ανάπηροι…
Aπό την άλλη, αν πρέπει να κάνω και τον συνήγορο του διαβόλου, θα αφήνουμε όλους τους «ανεγκέφαλους να μας ταλαιπωρούν» που λέει και ο Σαββόπουλος;
Ναι. Ο καθένας μας αντιλαμβάνεται τους ανεγκέφαλους και αυτοπροστατεύεται. Ίσως, αν πρέπει να βάλουμε ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΑ ΟΡΙΑ, να τραύλιζα τρεις τέσσερις λέξεις: φασισμός, ρατσισμός, παιδεραστία, ISIS.
Ας γυρίσω όμως στην καταγγελία – διαμαρτυρία του Γιάννη Παππά: Η Δημοτική Αρχή πρόσκειται στο ΚΚΕ· θα είχε λοιπόν κάθε λόγο να είναι προσεκτική σε σκέψεις και διατυπώσεις για τον αποκλεισμό των ανθρώπων.

Τα ξύλινα χρόνια της ιστορίας του Κόμματος έχουν παρέλθει, ο υπαρκτός σοσιαλισμός με τις μεθοδολογίες του κατέρρευσε, οι άνθρωποι αυτοί θα έπρεπε να δίνουν μαθήματα αξιοπρέπειας και ελευθερίας. Οι «χαφιέδες της Ασφάλειας», ρετσινιά που ακολουθούσε τους διωκόμενους, πρέπει να σταματήσει ως νοοτροπία. Τώρα πλέον, σε τοπικό επίπεδο, το Κόμμα είναι εξουσία. Ας την ασκήσουν όπως πρέπει, διδάσκοντας αξίες".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις