Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

H 27χρονη Διονυσία από τον Πύργο, έδωσε ζωή με το θάνατό της- Η άνιση μάχη μετά από εγκεφαλικό και ο αγώνας δρόμου των γιατρών στο ΠΓΝΠ

H 27χρονη Διονυσία από τον Πύργο, έδωσε ...

Μετά από ένα μήνα στο νοσοκομείο

Μετά από ένα μήνα μιας άνισης μάχης στο νοσοκομείο του Αγρινίου, χθες έσβησε η 27χρονη Διονυσία Γεωργοπούλου του Νικολάου. Οι ελπίδες για τη νεαρή κοπέλα έσβησαν πολύ νωρίς μετά την εισαγωγή της στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όταν οι γιατροί ενημέρωσαν πως δεν υπάρχει καμία αντίδραση για τον οργανισμό. Τότε οι γονείς ήταν που έδειξαν μεγαλείο ψυχής και αποφάσισαν να δωρίσουν ζωτικά όργανα σε συμβατούς λήπτες, χαρίζοντας ζωή σε συνανθρώπους μας.
Πριν από περίπου ένα μήνα η νεαρή κοπέλα υπέστη σύμφωνα με πληροφορίες εγκεφαλικό επεισόδιο. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Πύργου όπου διαπιστώθηκε πως τελικά είχε υποστεί σοβαρή εγκεφαλική αιμορραγία και έχρηζε άμεσα νοσηλείας σε ΜΕΘ. Στο νοσοκομείο Αγρινίου βρέθηκε η πλησιέστερη μονάδα εντατικής θεραπείας όπου και μεταφέρθηκε.

Δυστυχώς μέσα σε λίγες ημέρες οι γιατροί μέσα από τις εξετάσεις που πραγματοποίησαν ενημέρωσαν πως η κατάσταση για τη νεαρή κοπέλα ήταν μη αναστρέψιμη. Τότε ήταν που οι γονείς με πόνο ψυχής για το παιδί τους που βρισκόταν σε έναν δρόμο δίχως γυρισμό, επέλεξαν να προσφέρουν τα ζωτικά της όργανα σε συνανθρώπους μας που τα είχαν ανάγκη. Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων επιδόθηκε σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να βρεθούν συμβατοί λήπτες που θα γινόταν μεταμόσχευση στα όργανά της. Τις τελευταίες ημέρες και αφού εντοπίστηκαν οι λήπτες, οργανώθηκαν οι ιατρικές ομάδες που θα αναλάμβαναν την αφαίρεση των οργάνων από την κοπέλα και τη μεταφορά τους σε άλλα νοσοκομεία για τις μεταμοσχεύσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες με το θάνατό της η 27χρονη Διονυσία προσφέρει τους κερατοειδείς, τους νεφρούς και το ήπαρ για να ζήσουν σε καλύτερες συνθήκες τέσσερις συνάνθρωποί μας.

Οι διαδικασίες αναμενόταν να ολοκληρωθούν έως σήμερα το απόγευμα, ενώ η κηδεία της άτυχης κοπέλας θα γίνει αύριο Παρασκευή στις 3 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαμπετίου, όπου οι γονείς θα αποχαιρετίσουν το μοναχοπαίδι τους και δίπλα τους θα βρεθούν οι συγγενείς και οι φίλοι τους…

Ilialive

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις