Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πόρτα επιστροφής στον ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε ο Φώτης Κουβέλης- "Έχουν αρθεί οι λόγοι της αποχώρησής μας"

Πόρτα επιστροφής στον ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε ο Φώ...

"Το τρίτο μνημόνιο έγινε στο πλαίσιο ενός αναγκαστικού συμβιβασμού"

Μια δήλωση, η οποία θα συζητηθεί, και με την οποία ανοίγει ουσιαστικά ορθάνοικτα την πόρτα της επιστροφής του στο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο ιδρυτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, ο οποίος δήλωσε ότι έχουν αρθεί οι λόγοι αποχώρησης του από το κόμμα.

«Η ευρωπαϊκή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ και η υιοθέτηση της θέσης ότι η παραμονή στην ευρωζώνη συνιστά μονόδρομο, αίρουν σε μεγάλο βαθμό τους λόγους που είχαν καταστήσει επιβεβλημένη την αποχώρησή μας από τον Συνασπισμό», δήλωσε το πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στο News247.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα είχε μια αναλυτική και εις βάθος συζήτηση για την πολιτική επικαιρότητα των ημερών, όπου είχε την ευκαιρία να ακούσει «το σχέδιο του πρωθυπουργού για την έξοδο της χώρας από την κρίση».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη συμβατότητα μιας κυβέρνησης της Αριστεράς και εφαρμογής ενός μνημονίου, ο Φώτης Κουβέλης είπε:

«Το τρίτο μνημόνιο, που και επώδυνο είναι και σκληρό, έγινε αποδεκτό από τη σημερινή κυβέρνηση στο πλαίσιο ενός αναγκαστικού συμβιβασμού με τους εταίρους και με τη δέσμευση να καταβληθεί προσπάθεια και αγώνας, ώστε να λειανθούν οι αρνητικές όψεις αυτής της συμφωνίας, γιατί υπάρχουν και θετικές. Αντιπαραβάλλω αυτή τη λογική με τον τρόπο που αποδέχονταν μνημόνια οι προγενέστερες κυβερνήσεις. Θα σας θυμίσω εκείνη την επική φράση που συνόδευε κάθε υπογραφή συμφωνίας και σύμφωνα με την οποία “και να μην υπήρχαν τα μνημόνια, θα έπρεπε να τα έχουμε εφεύρει”».

 

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις