Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αγρότες- Αθήνα: Στήνουν... σκηνές στο Σύνταγμα και μοιράζουν μανταρίνια - Κομμένη η πρόσβαση προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» - ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ

Αγρότες- Αθήνα: Στήνουν... σκηνές στο Σύ...

Θέλουν να δουν τον υπουργό

14.16: Τις διαχωριστικές νησίδες στην Αττική οδό, στο Κορωπί έσπασαν πριν από λίγο αγρότες που επέβαιναν σε περίπου 10 τρακτέρ.

Αυτήν την ώρα στο σημείο επικρατεί ένταση, ενώ παράλληλα βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Κλειστή είναι η έξοδος της Αττικής οδού για Κορωπί λόγω των κινητοποιήσεων των αγροτών. Σύμφωνα με την Τροχαία, θα παραμείνει κλειστή έως τις 8 το βράδυ. Καθυστερήσεις σημειώνονται αυτήν την ώρα στην έξοδο για Μαρκόπουλο.

 

12.22 Σε τέσσερις προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία, κατά διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν έξω από το κτίριο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην πλατεία Βάθη.

Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι ήρεμη με τους αγρότες να παραμένουν μπροστά από το υπουργείο απέναντι από τις παρατεταγμένες δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ αργότερα αναμένεται να κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται διαβουλεύσεις ανάμεσα στους αγρότες και την κυβέρνηση για το πόσα τρακτέρ θα έρθουν στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόθεση είναι, για να εκτονωθεί η κατάσταση, να επιτραπεί σε ένα μικρό αριθμό τρακτέρ, που δεν θα ξεπερνά τα 50, να φτάσουν στην Αθήνα.

Μεταφέρουν τρακτέρ ακόμη και πάνω σε νταλίκες - Ετοιμάζονται για...απόβαση στην Αθήνα οι αγρότες στον Ισθμό-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Οι πρώτες σκηνές στο Σύνταγμα από τους αγρότες που θα περάσον σήμερα το βράδυ στην πλατεία στήθηκαν ήδη! Αγρότες που βρίσκονται στο Σύνταγμα, μοιράζουν μανταρίνια στους περαστικούς.

Στο δρόμο για την Αθήνα αγρότες της Δυτικής Ελλάδας,με λεωφορεία, ΙΧ και αγροτικά- Έφυγαν οι πρώτοι από τη Δυτική Αχαΐα-Ανοίγει η Αντιρρίου-Ιωαννίνων,στο Κεφαλόβρυσο

11.10 Η ένταση δεν σταματά και τα επεισόδια είναι συνεχή έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν προκληθεί απίστευτες καταστροφές στο κτίριο του υπουργείου και έχουν σπάσει σχεδόν όλα τα μπλόκα!

Τέσσερις οι προσαχθέντες αγρότες από την αστυνομία.

"Θέλαμε να κάνουμε συμβολική κατάληψη στα σκαλιά του υπουργείου και αντ' αυτού μας εμπαίζανε και μας κοροϊδευανε επί δυο ώρες" δήλωσε αγρότης, σημειώνοντας πως όταν εγκλωβίστηκε το αυτοκίνητο στην πλατεία Καραϊσκάκη "ο εξαγριωμένος κόσμος δεν μπορούσε να ελεγχθεί".

10.50 Επεισόδια έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι αγρότες. Έπεσαν πέτρες κατά των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια του υπουργείου και τα  ΜΑΤ απάντησαν με χρήση δακρυγόνων.

Οι αγρότες ζητούν από τα ΜΑΤ,να φύγουν μπροστά από το υπουργείο προκειμένου να προσεγγίσουν οι ίδιοι την είσοδο.

 

10.30 Τεταμένη η κατάσταση αυτή την ώρα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Πέτρες στα τζάμια του υπουργείο κι εναντίον των ΜΑΤ.

 

10.10 Νέα ένταση επικρατεί αυτή την ώρα εξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όπου βρίσκονται οι περίπου 2.000 αγρότες της Κρήτης. Οι αγρότες πετούν προϊόντα και καπνογόνα στις δυνάμεις των ΜΑΤ που έχουν περικυκλώσει το κτίριο. Οι αγρότες στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στο Σύνταγμα

Δρόμοι της Αθήνας ειναι κλειστοί και θα κλείσουν κι άλλοι. Συγκεκριμένα κλειστές είναι αυτή την ώρα οι οδοί Αθηνάς, Πειραιώς και Αγίου Κωνσταντίνου, λόγω των συγκεντρώσεων των αγροτών. Σε  λίγη ώρα, αναμένεται να κλείσουν οι περισσότεροι κεντρικοί δρόμοι.

Την ίδια ώρα η αστυνομία στήνει μπλόκα.Στα διόδια των Αφιδνών έχουν στηθεί αστυνομικά μπλόκα που ελέγχουν τις νταλίκες προκειμένου να διαπιστώσουν εάν μεταφέρουν τρακτέρ.

Οι αγρότες της Πελοποννήσου επιμένουν να κατέβουν στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους, ωστόσο στον Ισθμό της Κορίνθου βρίσκονται παραταγμένες κλούβες των ΜΑΤ για να τους εμποδίσουν.

 

09.55 Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στη Μάρνη, καθώς οι αγρότες κατευθύνονται προς την πλατεία Καραϊσκάκη για να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό που είχε εγκλωβίσει φορτηγό με αγροτικά προϊόντα.Νωρίτερα οι αγρότες είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Το κτίριο του υπουργείου έχει περικυκλωθεί από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.

Φτάνοντας στην πλατεία Καραϊσκάκη, οι αγρότες είδαν μια διμοιρία ΜΑΤ και εκεί σύμφωνα με το newsit.gr πήραν το κυνήγι τη διμοιρία των ΜΑΤ που το έβαλε  στα πόδια στη θέα των εξαγριωμένων αγροτών! Οι αγρότες πέταξαν επίσης μπουκάλια κατά αστυνομικών, ενώ ένα περιπολικό της τροχαίας γκάζωσε και εξαφανίστηκε!

Όλα έγιναν για μια νταλίκα ντομάτες, τις οποίες, όπως είπε ένας από τους αγρότες, είχαν φέρει οι Κρητικοί για να μοιράσουν στον κόσμο έξω από το υπουργείο! Όταν τους ενημέρωσαν ότι η αστυνομία μπλόκαρε τη νταλίκα για να μη φτάσει στο Αγροτικής Ανάπτυξης, έγινε... χαμός!

Οι ντομάτες βρέθηκαν στο δρόμο και οι αγρότες τις μάζεψαν

 

 

 




ΝΩΡΙΤΕΡΑ Έφτασαν στο κέντρο της Αθήνας και έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αγρότες από την Κρήτη, με τις κατσούνες, τις κρητικές μαγκούρες, στα χέρια. Οι αγρότες από την Κρήτη, φωνάζοντας «Αγρότη, πολέμα σου πίνουνε το αίμα» και ζητώντας να ανέβουν στο υπουργείο και να συναντηθούν με τον υπουργό. 

Στο κτήριο συνάντησαν  αστυνομική δύναμη που δεν τους επέτρεψε να περάσουν και στο σημείο υπήρξε μικροένταση.

Η απόβαση ξεκίνησε από το λιμάνι του Πειραιά με περισσότερους από 2.500 αγρότες από την Κρήτη να φτάνουν πρώτοι στην Πρωτεύουσα. Ήδη οι πρώτοι αγρότες έχουν φτάσει κοντά στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το οποίο θυμίζει φρούριο λόγω της συγκέντρωσης μεγάλης αστυνομικής δύναμης.

Οι αγρότες από την Κρήτη “έπλεξαν” τις “κατσούνες” τους, τις μαγκούρες τους και κινήθηκαν προς τη δύναμη των ΜΑΤ.Οι αγρότες διευκρίνισαν ότι δεν θέλουν να προκαλέσουν επεισόδια και κάλεσαν και τους αστυνομικούς να κάνουν το ίδιο, λέγοντας ότι θέλουν να προχωρήσουν σε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας με κατάληψη μόνο της εισόδου του κτηρίου.

"Μέχρι τα σκαλοπάτια θα πάμε", είπαν χαρακτηριστικά στον επικεφαλής Αστυνομικό. "Θα μείνουμε δύο ώρες και θα φύγουμε. Δεν θα μπούμε καν στο κτήριο", είπαν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις