Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων των αγροτών στην Πελοπόννησο- Σημείο αιχμής ο Ισθμός

Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων των αγρο...

Για τέταρτη ημέρα οι αγρότες κρατούν κλειστή τη νέα εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών που παραμένουν σε όλα τα μπλόκα στην Πελοπόννησο, με σημείο αιχμής το μπλόκο στα διόδια του Ισθμού. Για τέταρτη ημέρα οι αγρότες κρατούν κλειστή τη νέα εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, ενώ ανοιγοκλείνουν και την παλαιά εθνική οδό στο Καλαμάκι.

Παράλληλα στον Ισθμό οι αγρότες ελέγχουν τα αγροτικά και φορτηγά αυτοκίνητα που κινούνται προς την Αττική και δεν επιτρέπουν να περάσουν αγροτικά προϊόντα, ούτε έμποροι λαϊκών αγορών.

Στην Αρκαδία, και το Σάββατο οι αγρότες έκλεισαν από τις 12.15 τον αυτοκινητόδρομο Τριπόλεως - Κορίνθου στα διόδια Νεστάνης και άνοιξαν το δρόμο στις 16.00. Η κυκλοφορία όλες αυτές τις ώρες διεξαγόταν μέσω Αχλαδόκαμπου από την παλαιά εθνική οδό Τριπόλεως - 'Αργους.

Οι αγρότες της Αργολίδας παραμένουν στα δύο μπλόκα και το πρωί της Κυριακής θα αποφασίσουν αν θα πραγματοποιήσουν συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Μυκηνών - 'Αργους, ενώ οι αγρότες της Λακωνίας το Σάββατο παρέμειναν στα τέσσερα μπλόκα, σε Βλαχιώτη, Λίμνη Γυθείου, Κροκεές και Συκιά Μολάων.

Από το πρωί ομάδα αγροτών με αγροτικά αυτοκίνητα από την Μάνη βρίσκεται στο μπλόκο του Ισθμού.

Την Κυριακή στις 12.00 το μεσημέρι, έχει προγραμματιστεί ευρεία συνάντηση από αγρότες και άλλους επαγγελματικούς φορείς στους Μολάους Λακωνίας, όπου θα συζητήσουν για το ασφαλιστικό και θα αποφασίσουν για το πώς θα κινηθούν την προσεχή εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, εκπρόσωποι των αγροτών της Πελοποννήσου από την Αρκαδία, την Κορινθία και τη Λακωνία, βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη και συμμετέχουν στις συζητήσεις που διεξάγονται από τους εκπροσώπους των ανεξάρτητων μπλόκων.

Συνεχίζονται και στο Ηράκλειο οι αγροτικές κινητοποιήσεις

Συνεχίζουν οι αγρότες της ανατολικής Κρήτης τις κινητοποιήσεις τους με αφορμή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Οι αγρότες του Οροπεδίου Λασιθίου παραμένουν για έκτη ημέρα στο μπλόκο στην είσοδο του Οροπεδίου, ενώ στον νομό Ηρακλείου παραμένει το μπλόκο των αγροτών της περιοχής των Αστερουσιών στα Πραιτώρια. Παράλληλα η Πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συλλόγου Ηρακλείου κάλεσε τους αγρότες του Ηρακλείου σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό και το φορολογικό στο Γιόφυρο.

Ο αγροτικός κόσμος της Κρήτης δηλώνει ανυποχώρητος και αποφασισμένος να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις που θα κορυφωθούν την 4η Φεβρουαρίου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις