Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πλήθος πιστών και 8 αρχιερείς στο ναό του Αγ. Ανδρέου για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Πατρών

Πλήθος πιστών και 8 αρχιερείς στο ναό το...

Τελέστηκε και η χειροτονία σε διάκονο του μοναχού Ανδρέα Θεοδωράτου

Πλήθος πιστών παρέστη το πρωί της Τετάρτης 27 Ιανουαρίου 2016 στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών στην πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία λειτουργία για την εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, κατά την οποία εόρτασε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος τα ονομαστήρια του.

Για να τιμήσουν τον σεβαστό ποιμενάρχη της Αποστολικής Μητροπόλεως των Πατρών και φυσικά για να συλλειτουργήσουν μαζί του και να του ευχηθούν από κοντά, είχαν έρθει στην Πάτρα, οι σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος, του οποίου και είναι πνευματικό τέκνο ο κ.κ. Χρυσόστομος (ήταν μοναχός στην ιερά Μονή Βαρσών), Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ.κ. Ιερόθεος, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητος, Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνος, Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομος καθώς και ο Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος, βοηθός του Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Γερμανού και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη διάρκεια της πανηγυρικής Θείας λειτουργίας ο εορτάζων Μητροπολίτης Πατρών τέλεσε και την χειροτονία σε διάκονο του νέου μοναχού (είχε προηγηθεί η κουρά στην ιερά μονή Αγίων Πάντων, στο Βελιμάχι στις 3 Ιανουαρίου 2016) Ανδρέα Θεοδωράτου από την Πάτρα, ο οποίος και είναι ένας λαμπρός επιστήμων (πολιτικός μηχανικός και με σπουδές θεολογίας).

Ο Μητροπολίτης Πατρών δέχθηκε τις ευχές του κόσμου και των ιερέων κατά την ώρα του αντίδωρου. Ο ίδιος είχε ζητήσει αντί άλλων δώρων και προσφορών, όποιος επιθυμούσε μπορούσε να προσφέρει για την στήριξη του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού της Μητροπόλεως Πατρών Λύχνος.

Να προσθέσουμε πως την Τρίτη 26/1 παραμονή της εορτής, στις 6 το απόγευμα τελέστηκε στο νέο ιερό ναό του Αγ. Ανδρέου, πανηγυρικός εσπερινός, παρουσία πολλών από τους σεβαστούς αρχιερείς που ταξίδεψαν παρά τις δυσκολίες και τα μπλόκα των αγροτών, έως την Πάτρα.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις