Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Άφθονο και καθαρό νερό από το διυλιστήριο Πηνειού, για Αμαλιάδα και Κάμπο

Άφθονο και καθαρό νερό από το διυλιστήρι...

Ο αγωγός ύδρευσης βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία

Έτοιμη να ξεδιψάσει είναι η περιοχή της βόρειας Ηλείας, από το διυλιστήριο Πηνειού. Αυτές τις ημέρες ο αγωγός ύδρευσης βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία, ενώ οι υπόλοιπες εκκρεμότητες στο διυλιστήριο έχουν τακτοποιηθεί. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος στο περιθώριο της χθεσινής του αυτοψίας στο έργο,  καθαρό και άφθονο νερό θα τρέξει στις βρύσες από τα μέσα Φεβρουαρίου.

Αποφεύγοντας τις βαρύγδουπες δηλώσεις, ο δήμαρχος ενημέρωσε τους εκπροσώπους του τοπικού Τύπου για τις τελευταίες εξελίξεις του έργου και τόνισε πως ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για να προχωρήσει και η δεύτερη φάση της επέκτασης του αγωγού που θα δώσει ποιοτικό νερό και στις υπόλοιπες περιοχές που δεν θα καλυφθούν αυτή την περίοδο.

Όπως δήλωσε ο κ. Χριστοδουλόπουλος, που επισκέφθηκε το διυλιστήριο μαζί με συνεργάτες του, τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Τζουλέκη και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Υδάτων Πόρων του δήμου, κ. Παπαγεωργίου  το έργο έφτασε στην τελευταία φάση του, αφότου ξεπεράστηκαν μια σειρά προβλημάτων όπως η διέλευση του αγωγού ύδρευσης από τη γέφυρα δίπλα στο φράγμα Πηνειού, η ηλεκτροδότηση, η προμήθεια βασικών υλικών όπως η χαλαζιακή άμμος και ο ενεργός άνθρακας για τα φίλτρα, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει πλέον καμία τεχνική εκκρεμότητα. Για το λόγο αυτό από τον περασμένο Οκτώβριο επιβλέπει στενά το έργο ο υπεύθυνος της εταιρίας. 

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος έλαβε τη διαβεβαίωση πως σε δέκα ημέρες θα έχουν ολοκληρωθεί και οι δοκιμές στον αγωγό, με επαρκή ροή πιστοποιημένης ποιότητας νερού, από το Γενικό Χημείο του Κράτους. «Πλέον θα δώσουμε νερό στην κατανάλωση και θα λυθεί επιτέλους ένα μεγάλο πρόβλημα της βόρειας Ηλείας. Ολοκληρώνεται η δοκιμαστική λειτουργία του αγωγού έως το αντλιοστάσιο της Δάφνης και από εκεί και πέρα θα κάνουμε δοκιμές με το καθαρό νερό. Σε περίπου 15 ημέρες θα δώσουμε το νερό στην κατανάλωση. Από τα μέσα Φεβρουαρίου θα πούμε τέλος στο εμφιαλωμένο. Θα έχουμε νερό αρίστης ποιότητας για να μπορούμε να πίνουμε χωρίς προβλήματα» σχολίασε ο κ. Χριστοδουλόπουλος. 

Αναφέρθηκε στις εκκρεμότητες που υπάρχουν σε ότι αφορά την κατασκευή μιας δεξαμενής στο Γεράκι, έργο που θα ενταχθεί στην επόμενη προγραμματική περίοδο μαζί με την επέκταση του αγωγού δικτύου της Αμαλιάδας για τις περιοχές εκείνες που λόγω υψομετρικής διαφοράς αντιμετωπίζουν προβλήματα, έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το αρμόδιο υπουργείο. Αυτά τα έργα θα προσφέρουν καλύτερη υδροδότηση σε περιοχές όπως τμήμα του Καλίτσα, τα Μαρατέικα, τη Φραγκαβίλα, ενώ θα προσφέρει μεγαλύτερες δυνατότητες για την περιοχή της Κουρούτας. 

Η υδροδότηση θα γίνεται παράλληλα και από τις πηγές Κακοταρίου και έτσι οι περιοχές από το Χάβαρι, την Αμαλιάδα, το δήμο Πηνειού και το δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, πλην των παραθαλάσσιων τμημάτων τους (για τους δήμους Πηνειού και Ανδραβίδας Κυλλήνης, ζώνη ξενοδοχείων, Κάστρο, λιμάνι Κυλλήνης και επίσης μεγάλο τμήμα της Βουπρασίας όπως π.χ. Μανωλάδα). Στις παραπάνω περιοχές θα υπάρξει υδροδότηση από το διυλιστήριο σε δεύτερη φάση. Όπως τόνισε ο κ. Χριστοδουλόπουλος έχει έρθει σε επαφή με τον δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Μοράντ για την προμελέτη της επέκτασης του αγωγού και την χρηματοδότηση του έργου από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. 

Ο δήμαρχος Ήλιδας εξήγησε πως σήμερα στο διυλιστήριο λειτουργούν τέσσερις από τις εννέα δεξαμενές που μπορούν να προσφέρουν στο δίκτυο ύδρευσης 1800 κυβικά μέτρα νερού ανά ώρα που υπερκαλύπτουν τις ανάγκες που υπάρχουν. Παράλληλα στο θέμα της υδροδότησης της Πηνείας κυρίως τους θερινούς μήνες, θα δίδετε μεγαλύτερη ποσότητα στο δίκτυο από τις πηγές του Κακοταρίου για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα λειψυδρίας που παρουσιάζονται.

ilialive.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις