Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτ. Ελλάδα: Συνεχίζονται οι αποκλεισμοί δρόμων - Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες - Στοπ στην κυκλοφορία το απόγευμα στην Αντιρρίου - Ιωαννίνων

Δυτ. Ελλάδα: Συνεχίζονται οι αποκλεισμοί...

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες

Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις. Στις 12 σήμερα το μεσημέρι έγινε αποκλεισμός, για δύο ώρες στη ΝΕΟ Πατρών - Πύργου, ενώ το απόγευμα θα επαναληφθεί αποκλεισμός στην Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στο Κεφαλόβρυσο.

Σήμερα Κυριακή 24/1 στο Μπλόκο Κεφαλοβρύσου Συνέλευση της Παναιτωλοακαρνανικής Επιτροπής Αγώνα Αγροτών. Στη συνέλευση συζητήθηκαν οι εξελίξεις των κινητοποιήσεων και αποφασίστηκαν τα παρακάτω:


1.  Παραμονή στο μπλόκο και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μέχρι να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για το Φορολογικό και το Ασφαλιστικό.
2.  Ορισμός επιτροπής Μπλόκου Κεφαλοβρύσου για την εύρυθμη καθημερινή λειτουργία.
3. Συντονισμός με τα μπλόκα σε όλη τη χώρα, για τις ώρες που θα κλείνει ο κόμβος. Κατόπιν αυτής της απόφασης, ο δρόμος θα κλείσει και  19:00 – 21:00.
4. Ορισμός εκπροσώπων για την πανελλαδική σύσκεψη των Μπλόκων στο Βελλίδειο την Τρίτη 26/1.


Να σημειωθεί ότι στη σύσκεψη παραδόθηκε ψήφισμα συμπαράστασης απο το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας.

 

 

13.50 Ανοικτή και πάλι είναι η ΝΕΟ Πατρών - Πύργου στο ύψος της Κάτω Αχαΐας, οπου οι αγρότες προχώρησαν σε δίωρο συμβολικό αποκλεισμό.

 

12.37 Έκλεισαν την ΝΕΟ Πατρών - Πύργου, στο ύψος της Κάτω Αχαΐας, οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο που έχει στηθεί εκεί. Ο δρόμος ειναι κλειστός και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και ο αποκλεισμός αναμένεται να διαρκέσει έως τις 2 το μεσημέρι.

 

Στα μπλόκα τους παραμένουν οι αγρότες της Δυτικής Ελλάδας και όλης της χώρας. Στη ΝΕΟ Πατρών - Πύργου σε Αχαΐα και Ηλεία έχουν στηθεί τρία μπλόκα. Ενα στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας και ένα στον Μαραθιά και το Κουρτέσι στην Ηλεία.

Δύο μπλόκα στην Αιτωλία έχουν στήσει οι αγρότες σε Ευηνοχώρι και Κεφαλοβρυσο κι ένα στην Ακαρνανία , στον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας.

Αυτή τη στιγμή οι δρόμοι είναι ανοικτοί, ωστόσο όπως δήλωσε στο thebest.gr ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αχαΐας Διονύσης Μαυρόγιαννης στις 12, οι αγρότες που έχουν παρατάξει τα οχήματά τους στην Κάτω Αχαΐα, θα αποκλείσουν την Εθνική για 2 ώρες.

 

Στο, μεταξύ, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ,ΣΕ αποκλεισμό του τελωνείου του Ορμενίου προχωρούν και σήμερα οι αγρότες στον βόρειο Έβρο, με τα αγροτικά μηχανήματα να διακόπτουν την κυκλοφορία των οχημάτων στον κόμβο Ριζίων- Καστανέων Ορεστιάδας (γέφυρα). Ο αποκλεισμός θα πραγματοποιηθεί από τις 11.00 το πρωί έως και τη 1.00 μετά το μεσημέρι και από τις 4.00 έως τις 6.00 το απόγευμα. Όσον αφορά στο τελωνείο των Κήπων, οι αγρότες αποφάσισαν για σήμερα να μην υπάρξει κινητοποίηση λόγω των προγραμματισμένων δράσεων στην περιοχή για το μεταναστευτικό.

Την ίδια ώρα πυκνώνουν τη συμμετοχή τους οι αγρότες στις Μικροθήβες με νέες ενισχύσεις τρακτέρ και γεωργικών μηχανημάτων που καταφθάνουν στο μπλοκ από τις περιοχές του Αλμυρού και του Πηλίου.Στο μπλοκ των Μικροθηβών βρίσκονται (κατ' εκτιμήσεις) περισσότερα από 650 τρακτέρ, παρατεταγμένα στις άκρες του αυτοκινητόδρομου Αθήνας- Θεσσαλονίκης.

Άλλα τρακτέρ είναι τοποθετημένα κάθετα πάνω στο οδόστρωμα, στο ύψος της αερογέφυρας, και έχουν αποκλείσει την εθνική οδό με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να εκτρέπονται από την αστυνομία σε παρακαμπτήριους ή μέσω Βόλου. Στον οδικό κόμβο του Βελεστίνου, γίνεται νέα εκτροπή των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Βόλου- Λάρισας μέχρι τον κόμβο του Πλατυκάμπου, λόγω του αγροτικού μπλόκου της Νίκαιας, όπου ο αυτοκινητόδρομος είναι κλειστός από την περασμένη Πέμπτη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συντονίζονται και κλιμακώνουν τον αγώνα οι αγρότες όλης ..

Φώφη: Έχουν δίκιο οι αγρότες, αλλά να μείνουν ανοιχτοί οι .

Aιγιάλεια:Μπλόκο στα βενζινάδικα στήνουν oι αγρότες ...

Δυτ. Ελλάδα: Ξανά στους δρόμους με τα τρακτέρ οι αγρότες .

Δυτ. Ελλάδα:Άνοιξαν τους δρόμους οι αγρότες σε Αίγιο, Ευηνοχώρι και Κεφαλόβρυσο

O Tσίπρας καλεί τους αγρότες σε διάλογο

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις