Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Τι είχε κάνει ο David Bowie στην Αθήνα όταν είχε έρθει το 1996 - Είχε νιώσει δέος στην Ακρόπολη

Τι είχε κάνει ο David Bowie στην Αθήνα ό...

Είχε επίσης πάει για φαγητό στον Πειραιά, στο Μικρολίμανο

Ο σπουδαίος Ντέιβιντ Μπάουι ή Μπόουι, ο μεγάλος αυτός καλλιτέχνης, καινοτόμος μουσικός που έφερε επανάσταση στην ποπ και τη ροκ και η μουσική προσωπικότητα που επηρέασε πολλούς από τους μετέπειτα διάσημους της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, ο άνθρωπος-χαμαιλέων με τα χίλια πρόσωπα, είχε επισκεφθεί πριν περίπου 20 χρόνια την Ελλάδα για να δώσει μία συναυλία στο Γήπεδο του Παναθηναικού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, γεγονός που θύμισε στο thebest.gr ο Στέλιος Αποστολόπουλος, ο οποίος και είχε πάει και είχε παρακολουθήσει το συναρπαστικό εκείνο live ενώ κράτησε ως σουβενίρ το εισιτήριο.

Ο Μπάουι, ο «Πικάσο της ποπ» και ο «Λεπτός Λευκός Δούκας», όπως τον αποκαλούσαν, είχε δώσει την πρώτη και μοναδική συναυλία του στην Αθήνα, το καλοκαίρι του 1996 ενώ όταν επισκέφθηκε την Ακρόπολη ένιωσε μοναδικό δέος.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος», ήταν καλοκαίρι του 1996 όταν ο Ντέιβιντ Μπάουι ήρθε για πρώτη και μοναδική φορά στην Αθήνα για συναυλία. Εμφανίστηκε την 1η Ιουλίου, στο Γήπεδο του Παναθηναϊκού, τη δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ «Rockin' Athens» μαζί με τον Λου Ριντ και τον Ελβις Κοστέλο.

Ο άνθρωπος που είχε καταφέρει να φέρει τον Μπάουι στην Ελλάδα ήταν ο Νίκος Σαχπασίδης, γνωστός διοργανωτής συναυλιών της εποχής, ο οποίος έχει φύγει από τη ζωή. Δεξί του χέρι, τότε, η Μαίρη Τηλεμάχου, γενική διευθύντρια σήμερα της Half Note Production, η οποία μιλώντας στο «Έθνος» για εκείνη την μοναδική συναυλία αλλά και για τον ίδιο τον καλλιτέχνη όπως η ίδια τον γνώρισε κατά τη διήμερη διαμονή του στην Αθήνα, ανέφερε τα εξής:

«Δεν ήταν εύκολη υπόθεση να κλείσεις συναυλία του Ντέιβιντ Μπάουι. Το προσπαθούσαμε πολλούς μήνες. Πήγαμε στο Λονδίνο και κάναμε διάφορες συναντήσεις με τους συνεργάτες του μέχρι να πάρουμε το τελικό ΟΚ. Έμεινε μόνο δύο ημέρες γιατί βρισκόταν σε περιοδεία. Ήταν απαιτητικός αλλά εξαιρετικά ευγενικός. Είχε ζητήσει να υπάρχει μεγάλη ασφάλεια, έναν φυσικοθεραπευτή καθώς και γυμναστήριο και πισίνα στο ξενοδοχείο όπου θα διέμενε. Επίσης είχε απαγορεύσει τις τηλεοπτικές κάμερες».

Κατά τη διάρκεια της ολιγοήμερης διαμονής του στη χώρα μας, ο διάσημος καλλιτέχνης είχε την ευκαιρία να κάνει κάποιες μικρές εξορμήσεις: «Τον πήγαμε στην Ακρόπολη, με αυτοκίνητο, και πραγματικά εντυπωσιάστηκε, ένιωσε δέος.

Επίσης πήγαμε για φαγητό στον Πειραιά, στο Μικρολίμανο. Ήταν φανατικός χορτοφάγος. Δεν άγγιζε τίποτα που να έχει σχέση με κρέας», διηγήθηκε στο «Έθνος» η Μαίρη Τηλεμάχου.

Όσον αφορά στο ερώτημα για το αν ήταν ο Ντέιβιντ Μπάουι ένας πραγματικός σταρ στην εμφάνιση και τη συμπεριφορά του, η κυρία Τηλεμάχου απήντησε πως «ναι, απέπνεε την αίσθηση του σταρ με το που τον έβλεπες. Η εμφάνισή του ήταν εξαιρετικά προσεγμένη, πολύ σικ, και η συμπεριφορά του πολύ ευγενική και καθόλου προκλητική».

Δεν είχαν λείψει και τα ευτράπελα από την προετοιμασία εκείνης της συναυλίας που αποδεικνύει πόσο επαγγελματίας και τελειομανής ήταν ο Ντέιβιντ Μπάουι στη δουλειά του. «Είχε ζητήσει μια συγκεκριμένη καρέκλα για το σκηνικό και επειδή δεν τη βρίσκαμε εδώ στην Ελλάδα, μας την έστειλαν με φωτογραφία και την αγοράσαμε από το εξωτερικό».

Ο Ντέιβιντ Μπάουι όπως έγραψε το «Έθνος», είχε εμμονή με τον πειραματισμό και τη διαρκή εξέλιξη, γεγονός που τον οδήγησε στο να γίνει ο καλλιτέχνης με τα χίλια πρόσωπα, ένας πραγματικός χαμαιλέων, ο οποίος μεταμορφωνόταν διαρκώς. Άλλαζε μαλλιά, φορούσε εντυπωσιακά κοστούμια, υποδυόταν ήρωες που η φαντασία του είχε γεννήσει ενώ δεν δίσταζε να παίξει ακόμη και με τη σεξουαλικότητά του.

Πηγή - ethnos.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight