Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σαν σήμερα έφυγε από την ζωή ο αγωνιστής της Αριστεράς Σπύρος Κουτσουβέλης - Το μήνυμα του Χρήστου Πατούχα

Πάτρα: Σαν σήμερα έφυγε από την ζωή ο αγ...

Πριν από 13 χρόνια

Δέκα τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα 10 Ιανουαρίου από τον αιφνίδιο θάνατο του αγωνιστή της Αριστεράς και δημοσιογράφου Σπύρου Κουτσουβέλη. Ο Σπύρος Κουτσουβέλης στα 55 χρόνια της ζωής του, ανέπτυξε έντονη πολιτική και συνδικαλιστική δράση, ενώ από το 1990 ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία, ως πολιτικός αναλυτής, στην εφημερίδα των Πατρών «Η Ημέρα» και αργότερα στην εφημερίδα «Επικοινωνία».

Σήμερα με ανάρτησή του στο Facebook, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανυπότακτη Πολιτεία» Χρήστος Πατούχας, έγραψε τα εξής:

«Συμπληρώθηκαν δέκα τρία χρόνια που έφυγε από κοντά μας ο Σπύρος Κουτσουβέλης. Μόλις στα 55 του χρόνια! Σύντροφος και συμπορευτής, φίλος καρδιακός, μα πάνω από όλα, ένας γλυκύτατος άνθρωπος. Με γλαφυρότητα στην γραφή του, με πληθωρικότητα στον λόγο του, με τον μέγιστο αυτοσαρκασμό και το συμπαθέστατο χιούμορ του που το συνόδευε ένα πονηρό υπομειδίαμα. Τον είχα αποχαιρετήσει τότε με ένα κείμενο μου, που ανέσυρα πρόσφατα σκαλίζοντας παλιά μου αρχεία

.Είναι χειρόγραφο και δεν μπορώ,(ή δεν ξέρω), να το δημοσιεύσω. Θα το κάνω οπωσδήποτε του χρόνου.

Σήμερα ο Σπύρος, θα γνώριζε ότι έχει μια υπέροχη οικογένεια και τέσσερα χαριτωμένα εγγονάκια.

Σε όλους εύχομαι να τον θυμούνται για πάντα, σαν μια από τις πιο διακεκριμένες προσωπικότητες της πόλης μας.»

Ο Σπύρος Κουτσουβέλης γεννήθηκε στην Πάτρα το 1948. Ηταν παντρεμένος και είχε δύο κόρες. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στη Νάπολη της Ιταλίας. Από το 1990 ασκούσε το επάγγελμα του δημοσιογράφου.

Από μαθητής, το Γενάρη του 1964 οργανώθηκε στην τότε ΕΔΗΝ. Το φθινόπωρο του 1966, βρέθηκε στη Νάπολη της Ιταλίας, όπου συμμετείχε στην ίδρυση της Σοσιαλιστικής Ενωσης Ελλήνων Φοιτητών, η οποία προσχώρησε στο ΠΑΚ.

Μέχρι και τον Απρίλη του 1975, συμμετείχε στις διαδικασίες συγκρότησης του ΠΑΣΟΚ, αλλά το Μάη του 1975 μαζί με άλλα μέλη από την Οργάνωση Ιταλίας του ΠΑΚ παραιτήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ. Κατόπιν προσχώρησε στο ΚΚΕ, όπου και παρέμεινε μέχρι το Νοέμβρη του 1989, οπότε και αποχώρησε.

Το 1995 συμμετείχε στην ίδρυση του ΔΗΚΚΙ και το 1996 εκλέχθηκε μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του, ενώ το Δεκέμβρη του 2000 επανεκλέχθηκε στο ίδιο όργανο του κόμματος. Στο ΔΗΚΚΙ ήταν υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας στις εκλογές του 1996. Το Σεπτέμβρη του 2000 ανέλαβε τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος, που διατήρησε μέχρι και τον θάνατό του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις