Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αίγιο: Πινακίδες του κοκ γεμάτες..αυτοκόλλητα και μπογιά!

Αίγιο: Πινακίδες του κοκ γεμάτες..αυτοκό...

Κίνδυνος για τους οδηγούς

Παρέμβαση για το θέμα των καλυμένων πινακίδων από αυτοκόλλητα και μπογιά κάνει ο δημοτικός σύμβουλος Αιγιαλείας Κώστας Παπακωνσταντίνου.

Αναλυτικά αναφέρει:

"Σχεδόν το 90% της οδικής σήμανσης, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης του Αιγίου, είναι καλυμμένες με αυτοκόλλητα και μπογιά. Το γεγονός αυτό έχει δύο πολύ αρνητικές επιπτώσεις: Α) Δημιουργεί κινδύνους και κάνει την πόλη αφιλόξενη για όσους δεν την γνωρίζουν. Β) Δημιουργεί κλίμα απαξίωσης για τα δημόσια αγαθά και υποβαθμίζει την εικόνα της πόλης.

 

Το χειρότερο είναι ότι οι περισσότεροι έχουν συνηθίσει αυτή την κατάσταση. Θεωρούν σχεδόν φυσιολογική τόσο την αποκρουστική εικόνα όσο και το ότι σε δεκάδες περιπτώσεις δεν φαίνεται ούτε το STOP ούτε διάφορα απαγορευτικά. Οι δε μαθητές, που διδάσκονται κυκλοφοριακή αγωγή – έχουν δαπανηθεί τεράστια ποσά για κυκλοφοριακά πάρκα και πολυτελές εποπτικό υλικό- καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι όλα αυτά είναι «ανοησίες των μεγάλων», αφού κανείς δεν δείχνει να παίρνει στα σοβαρά το πιο λειτουργικό και ουσιαστικό μέσο, την οδική σήμανση.

 

Η δικαιολογία είναι γνωστή: «δεν υπάρχει συνείδηση!». Πράγματι, δεν υπάρχει αίσθημα ευθύνης για τα δημόσια αγαθά σε εκείνους που γεμίζουν αυτοκόλλητα και σπρέι τις πινακίδες. Ωστόσο αίσθημα ευθύνης δεν δείχνουν ούτε οι αρχές – αλλιώς θα καθάριζαν αμέσως, τουλάχιστον τις κρίσιμες πινακίδες όπως STOP και απαγορευτικά, και δεν θα τις άφηναν λερωμένες επί χρόνια. Ο σεβασμός στις πινακίδες από τους νεαρούς που κολλάνε αυτοκόλλητα θα κερδηθεί μόνο αν οι αρχές δείξουν και εκείνες σεβασμό. Αν οι πινακίδες καθαρίζονταν «αυτόματα», οι βανδαλισμοί σταδιακά θα ελαττώνονταν και στο τέλος θα σταματούσαν.

 

Δεν υπάρχει δικαιολογία για το Δήμο Αιγιάλειας, τόσο για τη Δημοτική Αρχή όσο και για τους εργαζόμενους. Κανείς λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι δεν υπάρχει προσωπικό, μέσα και χρόνος για να καθαριστούν οι πιο κραυγαλέες περιπτώσεις, π.χ. σε ακτίνα λίγων δεκάδων μέτρων από το Δημαρχείο και τις Δημοτικές Υπηρεσίες (απαιτείται ένα σφουγγάρι, μια μικρή σπάτουλα, νερό και μερικά λεπτά για κάθε πινακίδα). Δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι υπάρχει τρόπος για κυκλοφοριακές μελέτες και εκδηλώσεις αλλά όχι για το απλό και αυτονόητο: καθαρές πινακίδες από τις οποίες, υποτίθεται, εξαρτάται η αποφυγή ατυχημάτων και η ομαλή ζωή στις πόλεις".

 

Κώστας Γ. Παπακωνσταντίνου

Δημοτικός Σύμβουλος

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις