Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ρωσία: Ένα... περίεργο δώρο έλαβαν 1.000 αξιωματούχοι του Κρεμλίνου

Ρωσία: Ένα... περίεργο δώρο έλαβαν 1.000...

Πρόκειται για ένα βιβλίο με... φράσεις του Πούτιν

Υπάρχουν δώρα και «δώρα». Βεβαίως, κάποια θεωρούνται αλησμόνητα. Το πιθανότερο είναι ότι, το 400 σελίδων βιβλίο με τίτλο «Οι Λέξεις που αλλάζουν τον Κόσμο» (The Words that are changing the World) είναι ένα από αυτά.

Ένα βιβλίο από θαυμαστές του Βλαντίμιρ Πούτιν, με φράσεις του Ρώσου προέδρου, έλαβαν ως δώρο για τις γιορτές των Χριστουγέννων περίπου 1.000 αξιωματούχοι του Κρεμλίνου. Πρόκειται για την πιο πρόσφατη εκδήλωση θαυμασμού από τους υποστηρικτές του επικεφαλής του ρωσικού κράτους, που έρχεται να προστεθεί σε μια ευρεία γκάμα προϊόντων με θέμα τον Βλαντίμιρ Πούτιν, από αρώματα έως βότκα.

«Αρχίσαμε να παρατηρούμε ότι όλα όσα λέει ο Πούτιν γίνονται πραγματικότητα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο» δήλωσε ο συγγραφέας του, Αντόν Βολοντίν, o οποίος διάλεξε τις φράσεις έχοντας ως υλικό 19 ομιλίες του Ρώσου προέδρου. Και πρόσθεσε: «Το βιβλίο είναι ένας οδηγός των αξιών και των κατευθυντήριων αρχών του Κρεμλίνου».

Μεταξύ των αποφθεγμάτων που συμπεριλαμβάνονται είναι η απειλή του Πούτιν να «ξεκάνει» τους Τσετσένους μαχητές, ο ισχυρισμός του Ρώσου προέδρου ότι η Κριμαία θα παραμείνει ένα «αναπόσπαστο» τμήμα της Ρωσίας και μια περίεργη δήλωση προς τη Λετονία, όταν είπε στη Ρίγα ότι το μόνο που μπορεί να αναμένει να λάβει από τη Μόσχα είναι «τα αυτιά ενός νεκρού γαϊδάρου», μια ρωσική έκφραση συνώνυμο του «τίποτα».

Η οργάνωση Network, η οποία εξέδωσε το βιβλίο, έχει στο παρελθόν λάβει γενναιόδωρες επιχορηγήσεις από το Κρεμλίνο, σύμφωνα με το Reuters.
Η έκδοση θα κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία της Ρωσίας τον Ιανουάριο και η τιμή του έχει οριστεί στα 800 ρούβλια (11,12 δολάρια).

Ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, κράτησε ωστόσο, αποστάσεις, σημειώνοντας -σύμφωνα με το BBC- ότι δεν έχει ακούσει κάτι για το βιβλίο αυτό, συνεπώς δεν μπορεί να απαντήσει σε σχετική ερώτηση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις