Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ACHAIA TASTE

/

Μηλόπιττα με βρώμη και μέλι

Μηλόπιττα με βρώμη και μέλι

Μία συνταγή από τον "Μελισσότοπο"

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΒΡΩΜΗ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

Υλικά
500 γρ μέλι ανθέων ή δασόμελο ή θυμαρίσιο
330 γρ ζάχαρη
1 1/2 κουταλιά της σούπας κανέλα Κεϋλάνης
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 πρέζα γαρίφαλα σκόνη
200 γρ αμυγδαλόψυχα ψιλοκομμένη
ξύσμα 1 λεμονιού
100 γρ κόντιτα πορτοκαλιού κομμένη σε κύβους
100 γρ κόντιτα λεμονιού κομμένη σε κύβους
100 γρ μπράντι
600 γρ αλεύρι
1/2 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
μαργαρίνη για το άλειμμα της λαμαρίνας
μήλα
νιφάδες βρώμης

Για το γλάσο
150 γρ ζάχαρη άχνη
3-5 κουταλιές νερό

Διαδικασία
Απλώνετε στον πάτο του ταψιού τα μήλα, πασπαλίζετε με κανέλα και ζάχαρη. Προσθέστε μέλι, νερό και λεμόνι.Ζεσταίνετε το βούτυρο να λιώσει και προσθέστε την ζάχαρη, τις νιφάδες βρώμης και το αλεύρι.Ανακατεύετε το μείγμα με σπάτουλα ώστε να αναμιχθούν όλα τα υλικά καλά. Αφήστε το μείγμα 5 λεπτά να ξεκουραστεί.Παίρνετε κομμάτι κομμάτι το μείγμα με το χέρι σας και το απλώνετε πάνω στα μήλα πιέζοντας ελαφρά.Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 45-50 λεπτά.

Μελισσότοπος | Κωνσταντινουπόλεως 66, Πάτρα | 2610322096 – 2610361800 | [email protected] | http://melissotopos-beeplace.gr/

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life