Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο ΟΗΕ ετοιμάζει έκθεση για την πρόοδο των συνομιλιών για το Κυπριακό

Ο ΟΗΕ ετοιμάζει έκθεση για την πρόοδο τω...

Ανησυχία στην ελληνοκυπριακή πλευρά

Προβληματισμένη είναι η ελληνοκυπριακή πλευρά από τη πρόθεση των Ηνωμένων Εθνών να εκδώσουν δύο χωριστές εκθέσεις για το Κυπριακό, μία για την UNFICYP (Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ) και μία δεύτερη για την αποστολή των καλών υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα, όπου θα καταγράφεται η πρόοδος που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα στις συνομιλίες ανάμεσα στον Κύπριο Πρόεδρο και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

Αρχικώς η πρόθεση των Ηνωμένων Εθνών ήταν να περιληφθεί αναφορά για την εξέλιξη των συνομιλιών στην έκθεση για την UNFICYP κατά την πάγια πρακτική η οποία πρόκειται να εκδοθεί εντός των ημερών.

Ωστόσο, όπως φαίνεται, με πρωτοβουλία του ειδικού συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Άιντα κρίθηκε σκόπιμο να εκδοθεί και μία δεύτερη ξεχωριστή έκθεση για την εξέλιξη των συνομιλιών.

Η Λευκωσία δεν έχει σαφή εικόνα για το τι ακριβώς θα περιλαμβάνει η έκθεση Έιντε, αφού πρόκειται για απόφαση της τελευταίας στιγμής, ενώ δεν υπάρχουν και σαφείς ενδείξεις ως προς το πότε θα εκδοθεί, αν και το πιθανότερο σενάριο είναι να προηγηθεί του ψηφίσματος για την UNFICYP.

Οι ενστάσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς, όμως, δεν ήταν αρκετές για να αποτρέψουν τον ειδικό σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ από το να προχωρήσει στο επόμενο βήμα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις