Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ACHAIA TASTE

/

Πάτρα: Γλυκαίνοντας την κρίση με δημιουργία- Οι μηχανικοί που σερβίρουν γλυκά του κουταλιού με αχαϊκά προϊόντα, σε μια οικογενειακή επιχείρηση που την λένε "ΙΑΜVI"

Πάτρα: Γλυκαίνοντας την κρίση με δημιουρ...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Η "Ιάμβη" ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο το ταξίδι της στην τέχνη του γλυκού του κουταλιού με ένα εργαστήριο στην Παραλία Πατρών

Η κρίση θέλει έμπνευση. Μερικές φορές μάλιστα, λένε κάποιοι, η κρίση γεννά και ευκαιρίες. Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοούν, αλλά μπορώ να φανταστώ ότι η κρίση, σε κάνει να σκέφτεσαι εναλλακτικούς τρόπους έκφρασης της δημιουργικότητάς σου, οι οποίοι μπορεί πράγματι να αποδειχθούν ευκαιρία ζωής.

Μιας άλλης ζωής από αυτή για την οποία ξεκίνησες με το πτυχίο στο χέρι.

Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκαν ο Γιώργος Παπανικολάου και ο Δημήτρης Τσαλπατούρος, οι οποίοι σπούδασαν μηχανικοί, αλλά διαπίστωσαν στην πορεία, όπως και εκατομμύρια άλλοι, ότι ένα πτυχίο δεν σημαίνει  και δουλειά στην Ελλάδα του μνημονίου.

Ένωσαν λοιπόν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν την "IAMVI" γλυκαίνοντας την κρίση με τα γλυκά του κουταλιού της γιαγιάς  η οποία τους κληρονόμησε  τις υπέροχες συνταγές της και  αυτοί αποφάσισαν να τις μοιραστούν μαζί μας, γυρίζοντας το τιμόνι της επαγγελματικής τους δράσης...180 μοίρες.

«Βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί, καταλάβαμε ότι δεν υπήρχε διέξοδος μέσω του αντικειμένου σπουδής. Έτσι, αρχίσαμε να ψάχνουμε άλλες λύσεις και κάποια στιγμή βρήκαμε  τις συνταγές της της γιαγιάς του πατέρα μου. Αυτές οι συνταγές που ήρθαν στα χέρια μας ήταν πραγματικο διαμάντι και εμείς αποφασίσαμε να τις εξελίξουμε σε ποιοτικά παρασκευασμένο παραδοσιακό προϊόν με σωστό στήσιμο του brand» μου λέει ο Γιώργος.

Η "IAMVI" ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο το ταξίδι της στην τέχνη του γλυκού του κουταλιού με ένα εργαστήριο στην Παραλία Πατρών το οποίο ήδη προμηθεύει 12 σημεία πώλησης στην Πάτρα και την Αχαϊα και τρία καταστήματα στην Αθήνα ενώ έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της με την συνεργασία ενός gourmet e-shop στην Γαλλία, το οποίο όπως λέει ο Γιώργος «πάει πάρα πολύ καλά και βοηθάει να γνωρίσουμε  την ελληνική παράδοση σε όλη την Ευρώπη».

Κατά την ελληνική μυθολογία η Ιάμβη, θυγατέρα του θεού Πάνα, με τα τολμηρά της αστεία και πειράγματα έκανε τη θεά Δήμητρα, απαρηγόρητη από την εξαφάνιση της κόρης της, να χαμογελάσει και η γη ξανάγινε γόνιμη.

Αυτό είναι και η ΙΑΜVΙ, λένε οι εμπνευστές της. «Η χαρά της απόλαυσης μιας σπιτικής κουζίνας, η τέχνη της ζεστής φιλοξενίας, νόστιμες λιχουδιές που κλείνουν μέσα τους όλα τα χρώματα και τα αρώματα της φύσης».

 

Βύσσινα που μυρίζουν καλοκαίρι, ευωδιαστή φλούδα ώριμου αχαϊκού νερατζιού, αρωματικό περγαμόντο Αχαΐας, συκαλάκι  φτιαγμένο από τους πρώτους καρπούς του Μαΐου, φιρίκι, με τραγανή υφή, ώριμη σάρκα κυδωνιού, σταφύλι σουλτανίνα κεράσια τραγανά με ζωηρό κόκκινο χρώμα από την ορεινή Πελοπόννησο, πράσινο νερατζάκι Αχαΐας, μαζεμένο τον Ιούλιο, πριν ακόμα ωριμάσει,  μεγαλόκαρπες κόκκινες λαμπερές φράουλες και  μελιτζανάκι από την Αχαΐα, μας καλούν να βυθίσουμε το κουτάλι μας στην απόλαυση.

«Στόχος μας είναι να κάνουμε γνωστά τα παραδοσιακά προϊόντα μας και στο εξωτερικό, δίνοντας την ευκαιρία στους εκλεκτικούς καταναλωτές να τα ανακαλύψουν. Μένοντας πιστοί στις παραδοσιακές συνταγές, υιοθετούμε σύγχρονες μεθόδους παραγωγής με σεβασμό στο περιβάλλον και τις αρχές του ισότιμου εμπορίου» λένε ο Γιώργος και ο Δημήτρης.

«Είμαστε μια οικογενειακή επιχείρηση και στηριζόμαστε στην τοπική παραγωγή της ευρύτερης περιοχής της Πάτρας η οποία διαθέτει ένα φυσικό πλούτο εξαιρετικής ποικιλίας και ποιότητας.

Χρησιμοποιούμε μόνο εκλεκτά αγνά υλικά, δίνοντας μεγάλη έμφαση στην προσεκτική επιλογή και διαλογή των φρούτων, ενώ εξασφαλίζουμε μέγιστη ποιότητα και περιορισμένη ποσότητα, γιατί λειτουργούμε με γνώμονα την εποχικότητα και ρίχνουμε το βάρος στο φρούτο που μας προσφέρει η φύση σε κάθε εποχιακό κύκλο».

 

 

Η «IAMVI» αιχμαλωτίζει τα χρώματα και τα αρώματα της γης της Αχαϊας σε ένα πρωτότυπο βαζάκι που μιλά για την αγνότητα, την αυθεντικότητα και την ποιότητα του γλυκού που δεν περιέχει συντηρητικά, πρόσθετα και χρωστικές ουσίες και φιλοδοξεί να στείλει την γεύση της περιοχής στην Ευρώπη.

Τα γλυκά της IAMVI θα τα βρείτε και στο ΚΕΛΛΑΡΙ 151, την Πάτρα.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life