Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Διαδραστικό περίπτερο και ωριαία ενημερωτική εκδήλωση παρουσίασε το TEDxPatras στο 18ο Forum Ανάπτυξης

Διαδραστικό περίπτερο και ωριαία ενημερω...

Η συμμετοχή της πολυάριθμης ομάδας του TEDxPatras θεωρήθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη

Ιδιαίτερα επιτυχημένη θεωρήθηκε η συμμετοχή του TEDxPatras στο 18ο πολυσυνέδριο Forum Ανάπτυξης που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, το περασμένο σαββατοκύριακο 21-22 Νοεμβρίου 2015.

To TEDxPatras συμμετείχε με ένα διαδραστικό περίπτερο στον ισόγειο χώρο του Forum Ανάπτυξης καθώς και με μία ωριαία εκδήλωση στο «Ελεύθερο Βήμα» του συνεδρίου, με τίτλο: «Διαδρομές προόδου για ιδέες που αξίζει να διαδοθούν (Από το TED στο TEDx, από την Καλιφόρνια στην Πάτρα, από το 1984 στο 2015)».

Στόχος της συνολικής παρουσίας του TEDxPatras ήταν η επικοινωνία με τους πολυάριθμους επισκέπτες, η ενημέρωση σχετικά με τον παγκόσμιο θεσμό και την τοπική του εκδοχή, η γνωστοποίηση των λεπτομερειών του TEDxPatras2015 που πρωτο-διοργανώθηκε στην πόλη τον περασμένο Απρίλιο και η επίσημη γνωστοποίηση πως την προσεχή Άνοιξη θα διοργανωθεί στην Πάτρα ξανά, το TEDxPatras2016.

Από το περίπτερο του TEDxPatras πέρασε και ενημερώθηκε ένα μεγάλο πλήθος επισκεπτών. Ανάλογα με το βαθμό εξοικείωσης τους με τα TEDx events, οι ενδιαφερόμενοι είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν περί TED, TEDx και TEDxPatras, παρακολουθώντας αντιπροσωπευτικά βίντεο, συζητώντας με την πολυμελή πλέον ομάδα του TEDxPatras και συμμετέχοντας σε μία σύντομη διαδραστική διαδικασία που είχε ως στόχο τη συγκέντρωση απόψεων για έννοιες όπως «εθελοντισμός», «ιδέες», «παγκόσμιες προσωπικότητες», «Πάτρα».

Υπενθυμίζεται όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου πως η ιδέα του TED εστιάζει στην προώθηση αξιών και επιδιώκει, μέσα από μια σειρά ομιλιών, να δώσει έμπνευση και κίνητρο για εξερεύνηση καινοτόμων ιδεών που αξίζει να διαδοθούν σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Επιμέρους στόχος του TEDxPatras είναι να αναδείξει και να διευρύνει την ιδεολογία της κοινότητας του TED στην Πάτρα. Η ομάδα του TEDxPatras –που δημιουργήθηκε πέρυσι- είναι μία αμιγώς εθελοντική προσπάθεια ανθρώπων που ενώνουν το χρόνο, τις εξειδικευμένες γνώσεις τους και κυρίως τη διάθεσή τους να συνεργαστούν στη διοργάνωση τοπικά μιας εκδήλωσης διεθνών προδιαγραφών και απαιτήσεων.

Στην εκδήλωση το απόγευμα του Σαββάτου 21 Νοεμβρίου, μίλησαν οκτώ από τους συντελεστές του. Επιδιώχθηκε μία σφαιρική κάλυψη της ενημέρωσης γι’ αυτό και επιλέχτηκαν πρόσωπα που συμμετείχαν στο TEDxPatras2015 με διαφορετικούς ρόλους. Έτσι λοιπόν, τον Αλέξη Κωστάλα - που ως ο παρουσιαστής του TEDxPatras ήταν ο κεντρικός ομιλητής- περιστοίχισαν στο πάνελ μέλη της οργανωτικής ομάδας, ένας εθελοντής, ένας θεατής, ένας ομιλητής και εκπρόσωπος των εξωτερικών συνεργατών.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η τοποθέτηση του Αλέξη Κωστάλα, ο οποίος είπε, αναφερόμενος στην ομάδα του TEDxPatras Πάτρας: «Aυτά τα παιδιά με δέχτηκαν με αγάπη. Κατάλαβαν το τρακ μου και κατάφεραν να μου δώσουν θάρρος, Η επαγγελματικότητά τους και η αγάπη γι΄ αυτό που έκαναν,  μου δημιούργησαν την αίσθηση ότι είχα μια ασπίδα ασφαλείας. Το εγχείρημα αποδείχτηκε για μένα συναρπαστικό».

Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής του TEDxPatras μίλησε η Έλενα Χρονοπούλου. Περιέγραψε τους βασικούς άξονες της περσινής διοργάνωσης με θέμα τη «Θάλασσα των φωνών» και μίλησε για την αξία της συνεργασίας και της ομαδικότητας και για τη συγκίνηση της από κοινού δημιουργίας.

Η Θεοδώρα Νικολοπούλου, υπεύθυνη του γραφείου τύπου της εταιρίας Wind, που υποστηρίζει τις εκδηλώσεις TEDx και την αντίστοιχη διοργάνωση της Πάτρας, αναφέρθηκε στη σχέση αυτή: «Μόνο το τρέχον έτος, η WIND αποτέλεσε στρατηγικό και επικοινωνιακό χορηγό σε 9 διοργανώσεις TEDx με παραπάνω από 130 ομιλητές και 4.500 θεατές. Η ενασχόληση με τον θαυμαστό κόσμο του TED μας μετατρέπει από απλούς θεατές σε ενεργούς συμμετέχοντες στην διάδοση, την εφαρμογή και την ανανέωση».

Στην εμπειρία του ως εθελοντή στο TEDxPatras αναφέρθηκε ο Δημήτρης Κουνιάκης: «Βρίσκομαι εδώ για να εκπροσωπήσω τον κάθε Δημήτρη, Γιάννη ή Μαρία που έτσι απλά, χωρίς επίθετο, επαγγελματικό τίτλο και ανεξαρτήτως ηλικίας προσήλθαν για να προσφέρουν από όποια θέση τους ανατέθηκε σε μια ιδέα, μια ιδέα όπως αυτή του TEDx. Οι διοργανώσεις TEDx σε παγκόσμια κλίμακα είναι οι πυρήνες μέσα από τους οποίους προβάλλονται και διαδίδονται πρωτοπόρες και καινοτόμες ιδέες. Τέτοιες σημαντικές μη κερδοσκοπικές διοργανώσεις έχουν  ανάγκη την συμμετοχή εθελοντών».

Ο Σπύρος Ζαφειρόπουλος μοιράστηκε τις εντυπώσεις του από τη συμμετοχή του στο TEDxPatras2015 ως ομιλητή. «Οι ομιλητές καλούμαστε, όχι μόνο να μεταδώσουμε την ιδέα, αλλά και να εμπνεύσουμε τον κόσμο» είπε, δίνοντας στο κοινό μία μικρή γεύση από τον τρόπο που οι ομιλητές παρουσιάζουν τις 18λεπτες ομιλίες τους στο κοινό.

Ο Τρύφωνας Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην εμπειρία του να παρακολουθεί κανείς ένα TEDx event: «Οι ομιλητές έκαναν κατάθεση ψυχής. Μιλούσαν και γελούσαν τα μάτια τους. Είναι μια αρχή για να ξεκινήσει κάποιος να ψάχνει πράγματα».

Τέλος, ο συνιδρυτής του TEDxPatras Γιάννης Αλτανόπουλος επεσήμανε ότι «βασικός στόχος ήταν να φέρουμε μαζί μας ανθρώπους από τους χώρους της τεχνολογίας, της επιστήμης, του πολιτισμού, της παιδείας και γενικότερα από όλα τα πεδία ενδιαφέροντος, προκειμένου να δημιουργήσουμε και να εξερευνήσουμε καινούργιες ιδέες, ιδέες που αξίζει να διαδοθούν».

*Την εκδήλωση προλόγισε και συντόνισε ο Πέτρος Ψωμάς εμπορικός διευθυντής του ενημερωτικού portal thebest.gr, συνεπιμελητής του TEDxPatras2016.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις