Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Στις επάλξεις" το συνεργείο καθαριότητας του νοσοκομείου του Ρίου

"Στις επάλξεις" το συνεργείο κ...

Έκαναν παρέμβαση στη διοίκηση του Νοσοκομείου Ρίου

Στις 11 Νοεμβρίου, μια μέρα πριν την πανελλαδική πανεργατική απεργία, και την μεγαλειώδη απεργιακή συγκένρωση του Π.Α.ΜΕ.,  το σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας, ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας, και εκπρόσωποι άλλων σωματείων, πραγματοποίησαν παρέμβαση στην διοίκηση του Νοσοκομείου Ρίου.

Ο σκοπός της παρέμβασης ήταν να εκθέσουν τα αιτήματα των εργαζομένων στην καθαριότητα του νοσοκομείου. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων διεκδίκησαν:

Να δωθούν από τον εργολάβο άμεσα τα επιδόματα τριετίας, γάμου, τέκνων και ανθυγιεινής εργασίας.Να πληρώνονται κανονικά οι υπερωρίες και σε καμία περίπτωση να μην ανταλλάσσονται με ρεπό. Να επανέλθουν τα δύο ρεπό.Τήρηση συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας με κατάλληλα υλικά καθαριότητας ώστε να σταµατήσει να εκτίθεται το προσωπικό σε ασθένειες.

Η διοίκηση δεσμεύτηκε να κάνει τις αντίστοιχες ενέργειες ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα αυτά. Αυτήν την περίοδο πρέπει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να είναι σε επαγρύπνηση. Να πιέσουμε τη διοίκηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, ειδάλλως να προχωρήσουμε σε μαχητικές κινητοποιήσεις όλοι μαζί, και όχι δι’ αντιπροσώπων. Πρέπει να νιώσουν την ανάσα των εργαζομένων.

Να απαιτήσουµε να προσληφθούν όλοι οι εργαζόµενοι από το νοσοκοµείο ώστε να µην πηγαίνουν τα λεφτά του λαού που φορολογείται για την υγεία του, στην τσέπη του εκάστοτε εργολάβου. Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους.Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, Η απεργία που έγινες στις 12 Νοέμβρη, η μαζικότητα των συγκεντρώσεων, έδειξαν ότι η εργατική τάξη, εμείς που μοχθούμε την ίδια ώρα που οι κεφαλαιοκράτες αυξάνουν τα κέρδη τους, έχουμε την δύναμη να τους ανατρέψουμε, αρκεί να το πάρουμε απόφαση.

Ο κρατικός προϋπολογισμός που θέλουν να περάσουν το επόμενο διάστημα είναι μειωμένος κατά 2 δις ευρώ για την κοινωνική ασφάλιση του 2016. Είναι ξεκάθαρα λοιπόν τα νέα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση και η σφοδρότητα της επίθεσης που θα εκδηλωθεί τις επόμενες μέρες. Πρέπει να μας βρούν μπροστά τους.

Να δώσουμε μαχητική απάντηση με νέα απεργία την μέρα που θα μπει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό στην βουλή. Κυβέρνηση – εργοδοσία και κρατικοί μηχανισμοί, όπως είναι και το νοσοκομείο, κάνουν τα πάντα για να μας κάνουν όσο πιο φτηνούς γίνεται, για να δώσουν μεγαλύτερο μερίδιο στα κέρδη των καπιταλιστών. Χάλασέ τους τα σχέδια.

Έλα με το Π.Α.ΜΕ την Ο.Γ.Ε., οργανώσου στο σωματείο σου. Πάρε μέρος στην σύσκεψη που διοργανώνει το Συνδικάτο οικοδόμων Πάτρας, την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου στις 19:30 στον Παμμικρασιατιό Σύνδεσμό Πάτρας (Φωκαίας 26), με θέμα τα βαρέα και ανθυγιεινά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις