Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε πανευρωπαικό Φόρουμ στο Λονδίνο συμμετέχει το Πανεπιστήμιο Πατρών

Σε πανευρωπαικό Φόρουμ στο Λονδίνο συμμε...

Έως και το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Το Πανεπιστήμιο Πατρών όπως αναφέρει ανακοίνωση της Πρυτανείας, συμμετέχει στο Πανευρωπαϊκό Φόρουμ για τη Διασφάλιση της Ποιότητας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (10th European Quality Assurance Forum – EQAF), το οποίο και πραγματοποιείται στο Λονδίνο από το Quality Assurance Agency / UCL Institute of Education τις ημέρες αυτές (ξεκίνησε στις 19 Νοεμβρίου και ολοκληρώνεται το Σάββατο 21 Νοεμβρίου).

Στο Φόρουμ το πανεπιστημιακό ίδρυμα της Αχαικής πρωτεύουσας εκπροσωπείται από την Πρύτανι του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου και τον Αναπληρωτή Πρυτάνεως Ακαδημαϊκών και Διεθνών Θεμάτων.

Στο μεταξύ τα αποτελέσματα του ερευνητικού προγράμματος «Θαλής: «Πόντος, Καππαδοκία, Αϊβαλί: Στα χνάρια της Μικρασιατικής Ελληνικής», το οποίο εκπονήθηκε με τη συνεργασία τριών φορέων (Εργαστήριο Νεοελληνικών Διαλέκτων Πανεπιστημίου Πατρών, ΤΕΙ Αθηνών & ΕΚΠΑ) και επιστημονική υπεύθυνη την Καθηγήτρια Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου μας Αγγελική Ράλλη παρουσιάστηκαν το περασμένο Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015, σε ημερίδα που διοργανώθηκε, με εξαιρετική επιτυχία, από το Εργαστήριο Νεοελληνικών Διαλέκτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ημερίδα παρουσιάστηκαν, μεταξύ άλλων, η υλοποίηση ενός τριδιαλεκτικού ηλεκτρονικού λεξικού 7500 λημμάτων, με ελεύθερη πρόσβαση, το οποίο περιλαμβάνει τις μικρασιατικές διαλέκτους: ποντιακά, καππαδοκικά και αϊβαλιώτικα, καθώς και η δημιουργία ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων σπάνιου προφορικού και γραπτού υλικού. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Εργαστηρίου Νεοελληνικών Διαλέκτων: www.lmgd.philology.upatras.gr.

Ακόμα το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο (ΔΗΠΕΘΕ) Πάτρας, συνεχίζοντας το θεσμό πού καθιέρωσε από την περσινή περίοδο, ανοίγει και φέτος την πόρτα του στους φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ για την παρακολούθηση της κεντρικής παραγωγής του «Η Ζωή του Γαλιλαίου». Με εισιτήριο αξίας 5 ευρώ οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το συγκλονιστικό, διαχρονικό έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Η ζωή του Γαλιλαίου» με πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη τον Κώστα Καζάκο, καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, με αξιόλογους ηθοποιούς και συντελεστές κυρίως από την περιοχή της Πάτρας και με μουσική του Διονύση Τσακνή.

Οι παραστάσεις των φοιτητικών εβδομάδων θα πραγματοποιηθούν τις εξής ημέρες: 1η φοιτητική εβδομάδα, Πέμπτη (19/11) έως Σάββατο (21/11) στις 9.00 μ.μ. και Κυριακή (22/11) στις 8.00 μ.μ. και 2η φοιτητική εβδομάδα, Πέμπτη (26/11) έως Σάββατο (28/11) στις 9.00 μ.μ. και Κυριακή (29/11) στις 8.00 μ.μ.

Τέλος ο επικαιροποιημένος τηλεφωνικός κατάλογος του Πανεπιστημίου, ο οποίος περιλαμβάνει τα νεοεκλεγέντα θεσμικά όργανα, τις Κοσμητείες, τις Γραμματείες Τμημάτων, τις κεντρικές διοικητικές υπηρεσίες, συμβούλια και επιτροπές, πολιτιστικές δραστηριότητες, περιφερειακές υπηρεσίες, τα σχολεία της Πανεπιστημιούπολης, κ.ά, έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.upatras.gr/sites/www.upatras.gr/files/tilefonikos_katalogos_ypiresion_monadon_pp.pdf.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις