Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους

Ηλεία: Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ κλιμακών...

Διεκδικούν την ικανοποίηση οικονομικλων και θεσμικών αιτημάτων

Σε συμβολική κατάληψη των δημαρχείων της Ηλείας προχώρησαν χθες οι εργαζόμενοι στους δήμους του Νομού, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις που εξήγγειλε η ΠΟΕ ΟΤΑ. 

Εργαζόμενοι των Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ζαχάρως αλλά και Ανδρίτσαινας Κρεστένων, απέκλεισαν συμβολικά την είσοδο των Δημαρχείων διαμαρτυρόμενοι ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα του 3ου μνημονίου που στοχεύουν όπως είπαν, στην περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους, την διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, την περικοπή των συντάξεων και την πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των ΟΤΑ. 

Η χθεσινή ημέρα χαρακτηρίστηκε με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΤΕ- ΟΤΑ ως Πανελλαδική Ημέρα Κατάληψης όλων των δημαρχείων αλλά και άλλων δημοτικών υπηρεσιών.

«Οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση πραγματοποιούμε συμβολική κατάληψη καθώς και σε άλλες υπηρεσίες για να περάσουμε ένα μήνυμα στην συγκυβέρνηση Σύριζα- ΑΝΕΛ αλλά και στους αιρετούς που θέλουν να ολοκληρώσουν το καταστροφικό έργο της μνημονιακής πολιτικής που άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις» επισήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στους Δήμους Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως κ. Χρήστος Γαρύφαλλος, προσθέτοντας: «Τις τελευταίες μέρες διαπιστώνουμε όλοι οι εργαζόμενοι ότι έχει ξεκινήσει μια επίθεση εις βάρος μας που έχει να κάνει με την κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών, την κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης, την ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών όπως της αποκομιδής απορριμμάτων και τη διάλυση των υπηρεσιών των ΟΤΑ.

Συνεχίζει και αυτή η κυβέρνηση την ακραία πολιτική που έχει ισοπεδώσει την Ελλάδα και την κοινωνία, αυξάνοντας τη φτώχια, την εξαθλίωση και την ανεργία. Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση δηλώνουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μαζικά και ενωτικά κατά των πολιτικών που θέλει να επιβάλει η τρόικα και εφαρμόζει η συγκυβέρνηση στην Ελλάδα εξυπηρετώντας εγχώρια συμφέροντα».

Καταλήγοντας, ο κ. Γαρύφαλλος, σημείωσε ότι η συμβολική κατάληψη των δημαρχείων είναι ενταγμένη στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχουν προαναγγείλει τα συνδικάτα στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και θα κορυφωθούν με την πανελλαδική απεργία στις 12 Νοεμβρίου.

εφ. Πρωινή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις