Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανεπιστήμια: Για λίγους οι μετεγγραφές φέτος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – ΔΕΙΤΕ ΠΙΝΑΚΕΣ

Πανεπιστήμια: Για λίγους οι μετεγγραφές ...

Μετά το περσινό χάος

Ο αριθμός των μετεγγραφών φοιτητών θα είναι αισθητά μικρότερος φέτος σε σχέση με πέρσι. Ενώ είναι πολλοί οι υποψήφιοι προς μετεγγραφή, μόνο το 15% των θέσεων των εισακτέων κάθε σχολής θα καλυφθεί από μετεγγραφομένους.

Όπως αναφέρει με άρθρο του ο μαθηματικός - ερευνητής Στράτος Στρατηγάκης στη naftemporiki.gr είναι λογικό για τη λειτουργία των πανεπιστημίων, αφού πέρυσι η ρύθμιση του κ. Αρβανιτόπουλου έφερε το χάος στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Στον πίνακα 1 βλέπουμε πόσοι πήραν μετεγγραφή το 2014 και πόσοι θα πάρουν μετεγγραφή το 2015 στα δύο πανεπιστήμια

Δικαίωμα αίτησης μετεγγραφής έχουν όσοι φοιτητές έχουν εισαχθεί με τις κατηγορίες του 90%, του 10% και όσοι εισήχθησαν με την κατηγορία του 5% των σοβαρών παθήσεων, είτε προέρχονται από γενικό λύκειο ή από ΕΠΑΛ ημερήσιο ή εσπερινό, ακόμη και αν έχουν εισαχθεί προηγούμενη χρονιά.

Δεν έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση μετεγγραφής όσοι έχουν πάρει ήδη μία φορά μετεγγραφή, όσοι έχουν διακόψει τις σπουδές τους ή έχουν υπερβεί τον προβλεπόμενο χρόνο σπουδών και όσοι έχουν εισαχθεί με τις κατηγορίες των Ελλήνων του Εξωτερικού, Αλλοδαπών, Έλληνες πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης και οι αθλητές που εισήχθησαν χρησιμοποιώντας την επιπλέον μοριοδότηση.

Κριτήρια μετεγγραφής

Οι υποψήφιοι προς μετεγγραφή φοιτητές μοριοδοτούνται σύμφωνα με τον πίνακα 2. Τα μόρια αυτά δεν έχουν σχέση με τα μόρια των πανελληνίων εξετάσεων. Πρόκειται για χωριστή μοριοδότηση, που αφορά τη μετεγγραφή.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο υποψηφίων στα μόρια της μετεγγραφής τότε προηγείται αυτός ο υποψήφιος που συγκέντρωσε περισσότερα μόρια στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις