Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η ΔΗ.ΣΥ για τις ανατροπές στο ασφαλιστικό

Η ΔΗ.ΣΥ για τις ανατροπές στο ασφαλιστικό

Γενική απεργία στις 12 Νοεμβρίου

"Με τον πλέον κυνικό τρόπο ο Υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, παραδέχτηκε το τέλος των επικουρικών συντάξεων και του μερίσματος του ΜΤΠΥ, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, με κλιμάκιο αποτελούμενο από εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ,  της Π.Ε.Σ.ΕΚ (Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών), της Π.Ο.Π.Σ. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων), του Συλλόγου Εργαζομένων στο Μ.Τ.Π.Υ. και της Ο.Σ.Υ.Π.Ε. (Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Εργασίας), στο πλαίσιο του Συλλαλητηρίου που διοργανώθηκε για το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων.

Χαρακτηριστική ήταν η απάντησή του όταν ετέθη το ζήτημα της επαναφοράς της καταργημένης, από την παρούσα Κυβέρνηση, διάταξης του ν.4325/2015, που έδινε τη δυνατότητα χρηματοδότησης του Ταμείου από το ΑΚΑΓΕ (Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών): «Δεν το επιτρέπουν οι δανειστές», ομολόγησε.

Ανάλογη ήταν η απάντησή του και ως προς το ζήτημα της επαναφοράς της κράτησης του 3% επί των προμηθειών του Δημοσίου υπέρ του Ταμείου (έχει καταργηθεί από 1.1.2015): «Εμείς είμαστε υπέρ των κοινωνικών πόρων. Εάν νομοθετούσαμε εμείς, θα τον επαναφέραμε»(!), είπε, για να καταλήξει στο ότι τόσο οι επικουρικές συντάξεις όσο και το μέρισμα του ΜΤΠΥ τελικά θα καταργηθούν.

Δεδομένου ότι παραδέχτηκε πως τα Ασφαλιστικά Ταμεία έχουν χάσει δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ εξαιτίας της χρόνιας υφαρπαγής των αποθεματικών τους από το Κράτος για την κάλυψη κρατικών εισοδηματικών ή κοινωνικών πολιτικών (χωρίς την ανάλογη ενίσχυσή τους), την εμπλοκή τους στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων και του Χρηματιστηρίου, καθώς και από το κούρεμα των αποθεματικών τους με το PSI, ρωτήθηκε για ποιο λόγο η Κυβέρνηση δεν προωθεί την ανακεφαλαιοποίηση των Ταμείων. Περιορίστηκε, ωστόσο, στο να μην δώσει καμία απολύτως απάντηση!

Αφοπλιστική και ταυτόχρονα προκλητική ήταν και η δήλωσή του ότι «ο ελληνικός λαός όταν μας ψήφιζε, ήταν ενήμερος για το τι θα εφαρμόζαμε»!!!!!!!

Είναι εμφανές ότι η Κυβέρνηση έχει πλήρως υιοθετήσει το ρόλο του απλού διαχειριστή της κρίσης και των αδιέξοδων πολιτικών που επιβάλλονται με πρόσχημα την έξοδο της χώρας από αυτή.

Αντί να προχωρήσει στον σχεδιασμό αποτελεσματικών πολιτικών για τη διατήρηση του καθολικού και αναδιανεμητικού χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης και την οικονομική βιωσιμότητα του συστήματος, έχει αποδεχτεί οι κύριοι παράγοντες που διαβρώνουν τη βάση χρηματοδότησης της Κοινωνικής Ασφάλισης (ανεργία σε δυσθεώρητα ύψη, εφαρμογή πολιτικών ραγδαίας μείωσης μισθών και απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, έκρηξη της εισφοροδιαφυγής, της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, εγκατάλειψη και υποστελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών κ.ά.) είναι μη αναστρέψιμοι, στέλνοντας έτσι ένα σαφές μήνυμα ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει και ότι οι καταστροφικές πολιτικές των Μνημονίων θα συνεχιστούν και θα εφαρμοστούν με ευλαβική προσήλωση στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που ανέλαβε απέναντι στους δανειστές!

Η δική μας απάντηση θα είναι

Δυναμική – Συμμετοχική - Μαζική

Στις 12 Νοεμβρίου στη Γενική Απεργία

Σε κάθε αγωνιστική παρέμβαση και δράση ολόκληρο το επόμενο διάστημα

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Χρειάζεται να ξεπεράσουμε ΤΩΡΑ τα όριά μας, κάνοντας ΑΛΜΑ μαζικής οργάνωσης της ΔΡΑΣΗΣ μας

Με ΟΛΕΣ μας τις ΔΥΝΑΜΕΙΣ να σταθούμε ΜΠΡΟΣΤΑ και ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΑ στον ΚΟΙΝΟ και ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ"

Από τη Γραμματεία της ΔΗ.ΣΥ. Πρωτοπορία

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις