Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πολύς κόσμος στο ναό του Αγ. Γερασίμου στην Ακτή Δυμαίων στην Πάτρα - Το απόγευμα η λιτανεία

Πολύς κόσμος στο ναό του Αγ. Γερασίμου σ...

Μεγάλο μέρος των εργασιών στον σεισμόπληκτο ναό έχει ολοκληρωθεί με δαπάνες του Συλλόγου των Κεφαλλήνων

Εκτός από τον ιστορικό ιερό ναό Παντανάσσης Πατρών που μετά την μεγάλη περιπέτεια λόγω του σεισμού του 2008, αποκαθίσταται με το καλό (ήδη έχει ξεκινήσει η απομάκρυνση των εξωτερικών σκαλωσιών) και αναμένεται στις 21 Νοεμβρίου 2015 να λάβουν χώρα τα θυρανοίξεια, ένας ακόμη ιερός ναός της περιοχής έπαθε ζημιές από τον καταστρεπτικό σεισμό του Ιουνίου του 2008 και από τον Ιανουάριο του 2013  άρχισαν εργασίες αποκατάστασης του.

Ο λόγος για τον ναό του Αγ. Γερασίμου στην Ακτή Δυμαίων που πανηγυρίζει σήμερα 20 Οκτωβρίου 2015. Ο θρησκευτικός εορτασμός ξεκίνησε από το απόγευμα της Δευτέρας 19 Οκτωβρίου με εσπερινό και αρτοκλασία, παρουσία πλήθους πιστών ενώ σήμερα εκτός από την Θεία λειτουργία το πρωί που έγινε, θα τελεστεί το απόγευμα εσπερινός παρόντος και χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθου Στελλάτου, ο οποίος και είναι Κεφαλλονίτης στην καταγωγή και πάντα τιμά με την παρουσία του τις εκδηλώσεις. Θα ακολουθήσει η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Γερασίμου.

Οι εργασίες που ήδη έχουν επιτελεστεί στο ναό με πρωτοβουλία του Συλλόγου των εν Πάτραις Κεφαλλήνων (σε φυλλάδιο που μοιράστηκε τονίζεται πως οι εργασίες άρχισαν με χρήματα του Συλλόγου και συνεχίζονται με την οικονομική συνεισφορά των μελών και ενοριτών) περιλάμβαναν μεταξύ άλλων την αφαίρεση της σκεπής, νέα θεμελίωση σε όλη την εσωτερική περίμετρο του ναού, κάλυψη όλης της εσωτερικής επιφάνειας (γκανάιτ) με σίδερο και τσιμέντο, σωληνώσεις ηλεκτρικής και κλιματιστικής εγκατάστασης, κατασκευή νέας ξυλοσκεπής, τσιμεντοενέσεις, εξωτερική θεμελίωση μετά βάσεως, κ.α.

Ωστόσο εκκρεμούν σημαντικές ακόμα εργασίες όπως είναι η κατασκευή νέου τέμπλου – γύψινα, οι χρωματισμοί, η τοποθέτηση εικόνων, η συντήρηση των παλαιών και η νέα αγιογράφηση, εργασίες στην οροφή καθώς και διάφορες εξωτερικές εργασίες. Όσο για το πρόγραμμα των Θείων λειτουργιών, των τελετών και των ιερών μυστηρίων συνεχίζονται στον λυόμενο ναό παραπλεύρως εντός του περίβολου/κήπου.

Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. 6974 045297 και 2610-278055.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις