Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το 7ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών γιόρτασε την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Το 7ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών γιόρτασε τ...

Εκτός από αθλητικές δραστηριότητες υλοποιήθηκαν και διαδραστικές συζητήσεις

Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού εορτάστηκε τη Δευτέρα 5-10-2015, στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών.

Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού συνδέθηκε φέτος με τον κεντρικό «θεματικό άξονα» ευρύτερου μαθησιακού/συμπεριφορικού πεδίου που υλοποιείται βιωματικά μέσα από το Σχολικό Αθλητισμό και έχει τίτλο: «Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα» καθώς το 2016 είναι έτος διεξαγωγής Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων.

Οι εκδηλώσεις του σχολείου όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου, στόχευσαν στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού, ώστε να προκύψουν οι αυριανοί αθλητές, προπονητές, διαιτητές, φίλαθλοι και εν γένει πολίτες.

Εκτός από τις αθλητικές δραστηριότητες υλοποιήθηκαν διαδραστικές συζητήσεις, αναγνώσεις βιβλίων (όπως «Ο Τριγωνοψαρούλης» του συγγραφέα Β. Ηλιόπουλου) και ευαισθητοποίηση ως προς τις αξίες της συμμετοχής, τις ίσες ευκαιρίες χωρίς διακρίσεις, το «ευ αγωνίζεσθαι», κ.λ.π.

Μέσα από παράλληλες δραστηριότητες με τη συμμετοχή του συνόλου των μαθητών και των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας, μετά από κατάλληλο σχεδιασμό και προετοιμασία οι μαθητές επιδίωξαν και ένιωσαν την αξία της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις