Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κολλέγιο Ανατόλια: 5o Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης & Τεχνολογίας

Κολλέγιο Ανατόλια: 5o Μαθητικό Συνέδριο ...

Ενημερωτική συνάντηση , Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015, 9:30- 13:30

Με σκοπό την προώθηση των επιστημών και την εξοικείωση των μαθητών με την έρευνα και την επιστημονική εργασία, το Κολλέγιο Ανατόλια διοργανώνει για πέμπτη χρονιά το Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης & Τεχνολογίας – ACSTAC (Anatolia College Science and Technology Annual Conference). Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Ανατόλια τον Μάρτιο του 2016.

Το ACSTAC δίνει την ευκαιρία σε μαθητές Β’ και Γ’ Γυμνασίου και Λυκείου να παρουσιάσουν τις εργασίες τους ως πραγματικοί επιστήμονες στο πλαίσιο ενός μοναδικού στον κόσμο συνεδρίου. Πρόκειται για μία πρωτοποριακή εκπαιδευτική διαδικασία που επιτρέπει στους μαθητές να αναλάβουν πολλαπλούς ρόλους: από την παρουσίαση και την κριτική των εργασιών μέχρι και την οργάνωση του συνεδρίου. Το ACSTAC έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου  Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων,  του CERN, του EPS (Εuropean Physical Society) και της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών. Στα τέσσερα πρώτα μαθητικά συνέδρια συμμετείχαν συνολικά 2.700 μαθητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ μόνο το 2014 συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 μαθητές από την Ελλάδα, την Ρουμανία, την Τουρκία, την Μολδαβία αλλά και την Ινδία. Το πλούσιο πρόγραμμα του συνεδρίου συμπληρώνεται από εργαστήρια και ομιλίες που δίνουν κορυφαίοι επιστήμονες διεθνούς κύρους.

Ενόψει της διοργάνωσης του Συνεδρίου και προς διευκόλυνση των συμμετεχόντων, το Κολλέγιο Ανατόλια διοργανώνει Ημέρα Ενημέρωσης «ACSTAC Start Day» το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015, από τις 9:30 το πρωί έως τη 1:30 το μεσημέρι. Η ανοιχτή εκδήλωση απευθύνεται σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς οι οποίοι επιθυμούν να ενημερωθούν για τις διαδικασίες και τον τρόπο συμμετοχής στο ACSTAC 2016.  Για δήλωση συμμετοχής επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου (www.acstac.gr).

Οι υποψήφιοι συμμετέχοντες θα πρέπει να καταθέσουν την περίληψη της εργασίας τους έως τις 15 Νοεμβρίου 2015 και να υποβάλλουν την εργασία τους έως τις 23 Δεκεμβρίου 2015.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.acstac.gr, www.facebook.com/acstacgr

[email protected], [email protected], Δρ. Χάιδω Σαμαρά, Συντονίστρια ACSTAC 2016

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις