Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στα πεντάμηνα προγράμματα του Δήμου Πατρέων- Παρέμβαση του Δημάρχου

Πάτρα: Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στα πεντ...

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Διευθύντρια του ΟΑΕΔ Ειρήνη Μαρίνου

Ο Δήμαρχος  Πατρέων Κώστας  Πελετίδης  είχε  σήμερα  τηλεφωνική  επικοινωνία - παρέμβαση με την Διευθύντρια του ΟΑΕΔ Ειρήνη Μαρίνου, ζητώντας να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την πληρωμή του προσωπικού των εργαζομένων με πεντάμηνη σύμβαση Κοινωφελούς Εργασίας.

«Παρά τις μέχρι σήμερα προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής (επιστολή Δημάρχου στους Υπουργούς Εργασίας και Εσωτερικών, καθώς και στην Διοικήτρια του ΟΑΕΔ, αλλά και στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ Πάτρας) για την άμεση πληρωμή των συγκεκριμένων εργαζομένων, η πληρωμή δεν είχε επιτευχθεί" αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου.

"H πίστωση των λογαριασμών για την πληρωμή του  Ιουλίου από τον ΟΑΕΔ,  έχει  ξεκινήσει  από  την  Παρασκευή  11 Σεπτεμβρίου 2015  και  ολοκληρώνεται σήμερα Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου. Η μισθοδοσία του Αυγούστου θα πιστωθεί από την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015.

Η παραπάνω διαδικασία πληρωμής αφορά τον ΟΑΕΔ  και όχι το Δήμο. Ο Δήμος έγκαιρα ως όφειλε, κατέθεσε τα στοιχεία στον ΟΑΕΔ για την πληρωμή των εργαζομένων, για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Τέλος  υπενθυμίζεται, ότι  η  πίστωση  του  λογαριασμού  για  την  πληρωμή  του προσωπικού από το αντίστοιχο Υπουργείο στον ΟΑΕΔ έγινε καθυστερημένα, στις 8 Σεπτεμβρίου 2015.

Όσοι  επομένως  ενδιαφέρονται για τα δικαιώματα των  εργαζομένων, καλό  είναι να  στοχεύουν  στον  κύριο  υπεύθυνο,  που  είναι  η  συγκεκριμένη  πολιτική των  αστικών Κυβερνήσεων,  οι οποίες την  ώρα  που  χαρίζουν  απλόχερα  με  μια  Πράξη  Νομοθετικού Περιεχομένου «ζεστό» χρήμα στο κεφάλαιο, καθυστερούν και δυσκολεύουν στο να  δοθούν έγκαιρα, έστω και αυτά τα ψίχουλα στους  εργαζόμενους των πεντάμηνων Κοινωφελούς Εργασίας.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις