Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΔΕΙΤΕ τι συζητείται να αλλάξει στο debate της Δευτέρας μεταξύ των δύο μονομάχων- Δεν έκανε νούμερα, παρότι διακαναλικό

ΔΕΙΤΕ τι συζητείται να αλλάξει στο debat...

Ο διάλογος το ζητούμενο

Συνάντηση των επιτελείων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ πραγματοποιήθηκε σήμερα αναφορικά με το debate της Δευτέρας ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, κατά τη συνάντηση δεν 'έκλεισαν' όλα τα θέματα ωστόσο αποσαφηνίστηκαν ορισμένα από αυτά, όπως ότι και και οι δυο πλευρές επιθυμούν να υπάρχουν εκπρόσωποι όλων των καναλιών. Επιπλέον διαπιστώθηκε πως τόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΝΔ θέλουν να υπάρχει διάλογος μεταξύ τους.

 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του naftemporiki.gr, στην Κουμουνδούρου βλέπουν θετικά το ενδεχόμενο οι δύο πολιτικοί αρχηγοί να έχουν διάλογο μεταξύ τους με προκαθορισμένο αριθμό ερωτοαπαντήσεων επί συγκεκριμένων θεμάτων και χρονικό όριο σαφώς μεγαλύτερο από το 1,30΄ της πρώτης απάντησης και των 30΄ της δεύτερης. Σε κάθε περίπτωση όμως σημείο εκκίνησης θα είναι οι όροι διεξαγωγής της χθεσινής τηλεμαχίας.

Και στη Ν.Δ. συζητούν το ενδεχόμενο αλλαγών, σημειώνοντας ότι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης δεν έχει κανένα πρόβλημα να έχει έναν πιο ουσιαστικό και ζωντανό διάλογο με τον Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο στη Συγγρού δεν έχουν κανέναν λόγω να αλλάξουν το σημερινό στάτους, ειδικά όταν ορισμένες δημοσκοπήσεις δείχνουν τη  Ν.Δ. έστω και οριακά μπροστά και τη συσπείρωση του κόμματος να έχει πιάσει ταβάνι. «Εκείνος που καίγεται για να αλλάξει την κατάσταση», λένε, «είναι ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του».

Ο κ. Παππάς, μιλώντας στον Alpha κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι «επιδιώκει να περάσουν και οι υπόλοιπες μέρες με το δίλημμα ΣΥΡΙΖΑ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ» και ότι «όλη η καμπάνια της είναι αρνητική». «Ο Μεϊμαράκης θα κληθεί να διατυπώσει ευθέως γνώμη για τα πεπραγμένα της Ν.Δ.», κατέληξε ο κ. Παππάς.

Από την πλευρά τους οι επιτελείς της Συγγρού κρίνουν θετικά τη χθεσινή παρουσία του προέδρου του κόμματος αφού όπως λένε «έδειξε έτοιμος να κυβερνήσει, ήταν σταθερός και μετρημένος δίνοντας σαφείς απαντήσεις», ενώ κατά τη διάρκεια της σφιχτής διαδικασίας «κατάφερε να αποδομήσει τον Αλέξη Τσίπρα».

ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ ΤΟ DEBATE

Αν και ήταν διακαναλικό, σε σχετικά χαμηλά επίπεδα κινήθηκε η μέση τηλεθέαση του χθεσινού debate σε επτά τηλεοπτικά κανάλια, σύμφωνα με τις μετρήσεις της εταιρίας Nielsen. Συνολικά στους 7 τηλεοπτικούς σταθμούς το τρίωρο debate παρακολούθησαν 2.780.000 θεατές με μέσο όρο τηλεθέασης 27,4%.

Όπως σημειώνει η Nielsen, για ένα λεπτό της ώρας την «τηλεμαχία» παρακολούθησε το 49,3% του πληθυσμού. Από τα ποσοστά της ημερήσιας τηλεθέασης προκύπτει πως η ΕΡΤ 1 ήταν αυτή που κέρδισε το υψηλότερο μερίδιο.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως σε σχέση με τα προηγούμενα debate η τηλεθέαση ήταν κατά πολύ χαμηλότερη. Ενδεικτικά στο τελευταίο debate (αυτό του Σεπτεμβρίου του 2009) η τηλεθέαση είχε «χτυπήσει» διπλάσια νούμερα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις