Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Στον αέρα οι προσλήψεις των σχολικών καθαριστριών - Ακόμη δεν έχουν μπει στα σχολεία για να καθαρίσουν

Πάτρα:Στον αέρα οι προσλήψεις των σχολικ...

Συνέλευση σήμερα στο Μέγαρο Λογου και Τέχνης

Στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Σχολικών Καθαριστριών που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Ανδρέας Αθανασόπουλος και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, δηλώνοντας ότι η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να στηρίζει το δίκαιο  αγώνα τους για το δικαίωμα στη μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενες με τις κινητοποιήσεις τους, κατάφεραν να εκδοθεί στις 26 Αυγούστου Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ανανέωνε τη σύμβασή τους και για τη φετινή σχολική χρονιά, η εφαρμογή του παραμένει στον αέρα, αφού ακόμα το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει εκδώσει την απαιτούμενη εγκύκλιο, ώστε να προσληφθούν, προκαλώντας έτσι σοβαρό πρόβλημα στον έγκαιρο καθαρισμό των σχολικών κτιρίων, πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 11 Σεπτεμβρίου.

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, στην σύντομη παρέμβασή της τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να στηρίζει το δίκαιο αγώνα των σχολικών καθαριστριών, διεκδικώντας απ’ όποια Κυβέρνηση κι αν προκύψει στις 20 Σεπτεμβρίου, να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά τους για σταθερή εργασία με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Έκανε αναφορά, για το πώς πρέπει να αντιμετωπισθούν γενικότερα τα προβλήματα που προκαλεί η αντιλαϊκή πολιτική, των μέχρι σήμερα αστικών κυβερνήσεων, όπως είναι οι ελλείψεις στους Παιδικούς Σταθμούς, η μη πληρωμή των εργαζομένων στα πεντάμηνα Κοινωφελούς Εργασίας και την ανάγκη να αναζητηθούν οι αιτίες αυτών των προβλημάτων αλλά και ο δρόμος που θα οδηγήσει στην επίλυσή τους.

Καταλήγοντας τόνισε την ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιήσουν οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στις βουλευτικές εκλογές. Να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική που βιώνουν, ανοίγοντας δρόμο με τον αγώνα και την ψήφο τους, για την ανατροπή των σημερινών αρνητικών συσχετισμών δύναμης.

 

Σε επιστολή του προς τους διευθυντές εκπαίδευσης το Σωματείο Συμβασιούχων Καθαριστριών και Καθαριστών Πάτρας αναφέρει:

Κύριοι

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μετά την πραγματοποίηση της έκτακτης γενικής συνέλευσης του Σωματείου μας, που έγινε σήμερα 4-9-2015 και ώρα 9 π.μ. στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης με πλήρη απαρτία, η Πρόεδρος έθεσε το θέμα της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Κυβέρνησης, με αριθμό 102 και ημερομηνία 26 Αυγούστου 2015, αλλά κατόπιν δεν υπήρξε διευκρινιστική εγκύκλιος από το Υπουργείο Παιδείας, που να καθορίζει την ακριβή ημερομηνία έναρξης εργασίας των συμβασιούχων καθαριστριών στα σχολεία.

Έτσι με ομόφωνη απόφαση και χωρίς δική μας ευθύνη -αφού έχουμε όλη την καλή διάθεση- δεν υπάρχει η δυνατότητα επιστροφής στα σχολεία μας κι αυτό γιατί είμαστε στον αέρα, εξαιτίας του Υπουργείου Παιδείας.

Ούτε οι Σχολικές Επιτροπές που είναι αρμόδιες για την πρόσληψή μας, δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη, από τη στιγμή που δεν μπορούμε να διακόψουμε το Ταμείο Ανεργίας.

Θεωρούμε ότι η εργασία μας είναι λειτούργημα και γι αυτό κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια έστω και την ύστατη στιγμή, να είμαστε στις θέσεις μας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις