Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σήμερα στην Πέλλα η κηδεία του πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστου Χατζηθεοδώρου

Σήμερα στην Πέλλα η κηδεία του πρώην Πρύ...

Από το 2003 έως το 2006 η πρυτανική θητεία του

Έφυγε χθες από τη ζωή ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Χατζηθεοδώρου και η απώλειά του προκάλεσε θλίψη στην πανεπιστημιακή κοινότητα. Ο Χρ. Χατζηθεοδώρου διέτελεσε πρύτανης από το 2003 έως το 2006. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 5 το απόγευμα στον Μητροπολιτικό Ναό Γιαννιτσών Πέλλας. H σημαία στο Πανεπιστήμιο Πατρών κυματίζει μέσίστια.

Η Πρύτανις για την εκδημεία Χατζηθεοδώρου.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

 

"Η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών για την εκδημία του Ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και πρώην Πρύτανη του Ιδρύματος, Χρήστου Χατζηθεοδώρου,  εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Σήμερα το πρωί η Ακαδημαϊκή Κοινότητα του Πανεπιστημίου Πατρών απώλεσε ένα σημαντικό στέλεχός της, τον Ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και πρώην Πρύτανη του Ιδρύματος (2003-2006), Χρήστο Χατζηθεοδώρου. Η είδηση της απώλειας του Χρήστου προκάλεσε έντονη θλίψη, καθώς ο εκλιπών, πρωτοπόρος επιστήμονας, ανήσυχος ερευνητής και εξαιρετικός Δάσκαλος, υπήρξε ένα από τα πλέον εμβληματικά μέλη της κοινότητάς μας. Για περισσότερα από 35 έτη υπηρέτησε την Εκπαίδευση και την Έρευνα με συνέπεια και ειλικρινή αφοσίωση. Η προσφορά του εκλιπόντος υπήρξε ευρεία, τόσο στην ανάπτυξη του Εργαστηρίου «Υδραυλικής Μηχανικής» όσο και του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, στο οποίο διετέλεσε Πρόεδρος επί σειρά ετών, αλλά και της Πολυτεχνικής Σχολής εν γένει. Ως Δάσκαλος δίδαξε με υψηλό ακαδημαϊκό ήθος και με άξονα πάντα την Αριστεία, δημιουργώντας ένα φυτώριο φοιτητών, οι οποίοι στη συνέχεια διέπρεψαν στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έντονη και πολυσχιδής προσωπικότητα, δεν περιορίστηκε μόνο στα επιστημονικά του καθήκοντα, αλλά διετέλεσε και σε πλήθος διοικητικών θέσεων του Ιδρύματος, με κορυφαία την Πρυτανική του θητεία την περίοδο 2003-2006.

Ο Χρήστος Χατζηθεοδώρου, με το υψηλό ήθος, την ιδιαίτερη ευγένεια, την ευρεία παιδεία, την εξωστρέφεια και την εργώδη προσφορά του σημάδεψε τη διαμόρφωση του Ιδρύματός μας.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συνεργάτες του. Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2015, ώρα 17.00, στον Μητροπολιτικό Ναό Γιαννιτσών Πέλλας"

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Χρήστος Χατζηθεοδώρου γεννήθηκε στα Γιαννιτσά (1939) και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. 
Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο CORNELL, με υποτροφία στο προπτυχιακό στάδιο και ως βοηθός διδασκαλίας και έρευνας στο μεταπτυχιακό, απ' όπου του απενεμήθησαν οι τίτλοι Bachelor of Civil Engineering (1963), Master of Science (1965) και Doctor of Philosophy (1967). Προσελήφθη από την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου του Puerto Rico ως Επίκουρος Καθηγητής (1967) και προήχθη σε Αναπληρωτή Καθηγητή (1970) και Καθηγητή (1975). Το 1980 εκλέχθηκε Καθηγητής Υδραυλικών Έργων στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Είχε διατελέσει Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών επί σειρά ετών, Πρόεδρος της Προσωρινής Γενικής Συνέλευσης του νεοσύστατου Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Διευθυντής του Εργαστηρίου Υδραυλικής Μηχανικής, μέλος της Συγκλήτου, Πρόεδρος ή μέλος Πανεπιστημιακών και εθνικών επιτροπών, καθώς και σύμβουλος δημοσίων οργανισμών και τεχνικών εταιρειών

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις