Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα:Κορυφώνεται η αγωνία για τον 11χρονο Διονύση - Τα τελευταία λεπτά πριν την εξαφάνιση - Κινδυνεύει η ζωή του προειδοποιεί το Χαμόγελο του Παιδιού και η αστυνομία

Δυτική Ελλάδα:Κορυφώνεται η αγωνία για τ...

Το οικογενειακό δράμα της οικογένειας από τη Γαστούνη Ηλείας

Διαστάσεις θρίλερ, με φόντο ένα οικογενειακό δράμα, παίρνει η υπόθεση του 11χρονου Διονύση T., ο οποίος νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» από τις 7 Αυγούστου, για κοινωνικούς λόγους.

Με τη μαμά του να κρατείται στις φυλακές Θήβας, ο 11χρονος ζούσε με τη γιαγιά και τον παππού του σε καταυλισμό Ρομά στη Γαστούνη.

Πριν από μερικές εβδομάδες, διέφυγε της προσοχής των κηδεμόνων του και ανέβηκε σε ένα αγροτικό για να παίξει. Πάνω στο παιχνίδι, όμως, το χειρόφρενο λύθηκε, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να αναπτύξει ταχύτητα. Σε μία ανεξέλεγκτη πορεία το όχημα παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα ένα παιδάκι, μόλις 14 μηνών.

Ο ανήλικος συνελήφθη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και ο παππούς του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Ωστόσο, η Πρόνοια σύντομα διαπίστωσε τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης του ανηλίκου, ο οποίος με εισαγγελική εντολή μεταφέρθηκε σε σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού και στη συνέχεια στο «Αγία Σοφία».

Την Κυριακή (30/8), ο 11χρονος εξαφανίστηκε.Οι αρχές εικάζουν πως απέδρασε από το νοσοκομείο. Δεν αποκλείουν, ωστόσο, το ενδεχόμενο της απαγωγής.

Οι αρχές αναφέρουν πως, λόγω της ιδιαιτερότητας της περίστασης, ο εντοπισμός του 11χρονου Διονύση κρίνεται επιτακτικός.

Οι Αρχές και το Χαμόγελο του Παιδιού απευθύνουν έκκληση στο κοινό για πληροφορίες που μπορεί να οδηγήσουν στον εντοπισμό του, αναφέροντας πως η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο.

Ο Διονύσης, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο από τη 7η Αυγούστου, έχει καστανά μαλλιά και καστανά μάτια. Έχει ύψος 1,43 και βάρος 36 κιλά.

Θρίλερ με την εξαφάνιση του 11χρονου από τον καταυλισμό των τσιγγάνων στη Γαστούνη – Είχε σκοτώσει κατά λάθος την ξαδέλφη του

Τα τελευταία λεπτά πριν την εξαφάνιση...

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρωί της Κυριακής, επισκέφθηκε τον μικρό Διονύση ένα ζευγάρι που δήλωσαν συγγενείς του μικρού. Δεν είπαν τον βαθμό συγγένειας που είχαν με τον Διονύση, ωστόσο οι υπεύθυνοι τους άφησαν να τον δουν αφού το παιδί έδειξε απίστευτη οικειότητα. Όπως περιγράφουν μάλιστα ο μικρός έτρεξε προς την γυναίκα και έπεσε στην αγκαλιά της. 

Το ζευγάρι κάθισε αρκετή ώρα με τον μικρό Διονύση και έφυγε στις 13.30 το μεσημέρι της κυριακής. Πέντε λεπτά αργότερα, το παιδί ζήτησε να πάει στην τουαλέτα και χάθηκε!

Όπως εκτιμάται από αστυνομικές πηγές, πρόκειται όντως για συγγενείς του παιδιού από καταυλισμό Ρομά της Αττικής. Σήμερα μάλιστα στον συγκεκριμένο καταυλισμό θα γίνει αιφνιδιαστικός έλεγχος. 

"Το παιδί πήγε στην τουαλέτα και εξαφανίστηκε. Μετά αρχίσαμε να το ψάχνουμε", λέει χαρακτηριστικά στο NewsIt, ο διοικητής του νοσοκομείου Παίδων, Εμαννουήλ Παπασάββας, σημειώνοντας πως την ημέρα της εξαφάνισης του 11χρονου Διονύση τον είχαν επισκεφθεί συγγενικά του πρόσωπα "ιδιαίτερα οικεία μετά οποία το παιδί ήταν απολύτως φυσιολογικό".

"Είχε έρθει με εισαγγελική παραγγελία για έλεγχο για μεταδοτικά νοσήματα και για να γίνει ψυχιατρικός έλεγχος", λέει χαρακτηριστικά για την κατάσταση της ψυχικής υγείας του παιδιού.

Σύμφωνα με τον κ. Παπασάββα, όταν το παιδί δέχτηκε την επίσκεψη συγγενικών του προσώπων, προσώπων που όπως λέει φάνηκε πως του ήταν ιδιαιτέρως οικεία, δεν έδειξε να συμβαίνει κάτι κακό. Όταν οι επισκέπτες αποχώρησαν, μετά από μισή ώρα ο μικρός Διονύσης είπε σε κάποιον από το προσωπικό πως θα πάει τουαλέτα και από εκείνη τη στιγμή αγνοείται. 

"Τα παιδιά αυτά φιλοξενούνται στο νοσοκομείο και παραμένουν έως ότου να βρεθεί κάποιος φορέας πρόνοιας. Ήταν ένα ήσυχο παιδί απ’ ό,τι μου λένε οι νοσηλευτές. Δεν τους είχε δημιουργήσει κανένα πρόβλημα", προσθέτει. 

"Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί πολύ ο αριθμός των παιδιών που έρχονται στο νοσοκομείο με εισαγγελική παραγγελία", σημειώνει.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newsit, το τμήμα φιλοξενίας ανηλίκων του νοσοκομείου Παίδων, το οποίο σήμερα φιλοξενεί 20 παιδιά με εισαγγελική παραγγελία, αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το παιδί πήγε ασυνόδευτο στην τουαλέτα και εντέλει εξαφανίστηκε μυστηριωδώς.

Πριν το 2010 το νοσοκομείο φιλοξενούσε 20 παιδιά το χρόνο ενώ σήμερα έχουν ξεπεράσει τα 160 συνολικά το χρόνο. "Έως ότου βρεθούν δομές πρόνοιας, τα παιδιά παραμένουν στο νοσοκομείο. Έχουμε και σύλλογο εθελοντών 250 ατόμων που απασχολούν τα παιδιά αλλά έχουμε ελλείψεις στο προσωπικό όπως συμβαίνει σε όλα τα ελληνικά νοσοκομεία", συνεχίζει ο κ. Παπασάββας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Γιώργος Γιαννόπουλος, δηλώνει στο Newsit: "Κάνουμε έκκληση για να βρεθεί το παιδί και αυτό που μας ενδιαφέρει πάνω από όλα είναι η κατάσταση της ψυχικής του υγείας". Σημείωσε δε ότι ισχύει το Amber alert. "Πρέπει να το προστατεύσουμε από τον εαυτό του. Το παιδάκι βρισκόταν σε σοκ. Ήταν τραυματισμένο".

"Μας ενδιαφέρει να βρεθεί έγκαιρα το παιδί. Θέλουμε να βρούμε το παιδί. Οι ειδικοί αισθάνονται ότι κινδυνεύει από τον εαυτό του και μπορεί να κάνει κακό στον εαυτό του. Οι έρευνες συνεχίζονται", σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις