Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας αποφασίζει σήμερα για το ψηφοδέλτιο- Ονόματα που ακούγονται

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας αποφασίζει σήμερα για το...

Οι οργανώσεις υπέβαλλαν τις προτάσεις τους

Τις αποφάσεις της για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου Αχαΐας λαμβάνει σήμερα Τρίτη το μεσημέρι σε ειδική συνεδρίασή της, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, αν και ο ρόλος της είναι περισσότερο διακομεταμιστικός και λιγότερο αποφασιστικός. Τούτο σημαίνει ότι η Ν.Ε. θα μεταβιβάσει στα κεντρικά όργανα του κόμματος τις προτάσεις που κατέθεσαν την Δευτέρα το βράδυ οι τοπικές οργανώσεις και την τελική απόφαση θα πάρει η Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr περίπου τριάντα άτομα προτάθηκαν ή αυτοπροτάθηκαν στη χθεσινή διαδικασία όπου συνεδρίασαν οι τοπικές οργανώσεις. Μεταξύ αυτών, ο συντονιστής της Νομαρχιακής κ. Ανδρέας Ριζούλης, ο πρώην Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων και υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές του 2012 Κώστας Σπαρτινός, ο εκ των ιδρυτικών μελών του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκόβας, η προερχόμενη από το ΕΑΜ, δημοτική σύμβουλος Ουρανία Μπίρμπα, φυσικά η νυν βουλευτής Σία Αναγνωστοπούλου και ο Καθηγητής Ιατρικής Κώστας Μάρκου, ο οποίος πάντως δεν είναι σίγουρο ότι θα αποδεχθεί.

Οριστικά στην απόφαση να μην είναι υποψήφιος φαίνεται ότι καταλήγει ο Ηλίας Γρηγόρης, αν και αναμένεται να ξεκαθαρίσει τη στάση του σήμερα το απόγευμα.

Σήμερα το βράδυ η Νομαρχιακή Επιτροπή θα επικυρώσει τις αποφάσεις και θα τις στείλει στην Αθήνα, η οποία θα λάβει και τις τελικές αποφάσεις για το ποιοι θα συμμετέχουν και με ποια σειρά. Πάντως υπάρχει το ενδεχόμενο από τις περίπου τριάντα προτάσεις η Νομαρχιακή Επιτροπή αν αποκλείσει κάποιες λίγες υποψηφιότητες που θα θεωρήσει ότι δεν πληρούν τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις.

Πάντως, όπως έχει ήδη γράψει το thebest.gr, στην τοπική οργάνωση αντιπαρατίθενται δύο απόψεις. Μία που εκτιμά ότι πρέπει να επιλεγούν υποψήφιοι από την κομματική επετηρίδα και η αντίθετη που εκτιμά ότι πρέπει να επιλεγούν υποψήφιοι με κοινωνική αναφορά και καταξίωση.

Πάντως, αν ο ΣΥΡΙΖΑ λογαριάσει χωρίς τον ξενοδόχο, την κοινωνία δηλαδή, μπορεί να βρεθεί προ εκπλήξεων που θα του στερήσουν την τρίτη έδρα στην Αχαΐα. Τον Ιανουάριο, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκλέξει τρεις βουλευτές στην Αχαΐα συγκεντρώνοντας ποσοστό 43%.

Αν το ποσοστό του πέσει κάτω από 37,5%, τότε από την πρώτη κατανομή θα εκλέξει δύο βουλευτές και θα πρέπει να περιμένει τα τερτίπια του εκλογικού νόμου για να δει αν θα διεκδικήσει την Τρίτη.

Ως εκ τούτου, χωρίς υποψηφίους που θα φέρουν ψήφους στο κόμμα λόγω της κοινωνικής τους καταξίωσης, αναφοράς και αποδοχής, ο στόχος των τριών εδρών μάλλον δυσκολεύει ιδιαίτερα, δεδομένου ότι στην οργάνωση της Αχαΐας οι «Λαφαζανικοί» είχαν μεγάλη διείσδυση. Μην ξεχνάμε ότι δύο από τους τρεις βουλευτές (Χατζηλάμπρου, Κανελλοπούλου) και 18 από τα 31 μέλη της Νομαρχιακής αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, από τις προτάσεις που έγιναν, φαίνεται ότι τοπικά, εκδηλώνεται προτίμηση σε πρόσωπα που έχουν έντονη κομματική ενασχόληση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις