Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ο Γιάγκος Ραυτόπουλος στο δρόμο του... Βαρουφάκη

Ο Γιάγκος Ραυτόπουλος στο δρόμο του... Βαρουφάκη

Ξαναδίνοντας πανελλήνιες πέρασε Οικονομολόγος

Δεκαπέντε χρόνια μετά τη πρώτη φορά που έδωσε πανελλήνιες εξετάσεις, περνώντας τότε στο Πολυτεχνείο, ο Γιάγκος Ραυτόπουλος έκατσε και πάλι φέτος στα μαθητικά θρανία δίνοντας και εξετάσεις. Πέρασε οικονομολόγος και μιλάει στο thebest.gr 

Τι ενεργειες εκανες για να τα καταφερεις και ποσο χρόνο σου πηρε;
Η προθεσμία για να δηλώσω συμμετοχή έληγε μετα το Πάσχα τότε ήταν και που πήγα στο παλιό μου σχολείο για να δηλώσω, εκεί ζητησα μεταχειρισμένα βιβλία που περίσευαν και μετα απο συναντήσεις με φιλους μαθητές της Γ λυκείου συμπλήρωσα τα κενα της υλης των βιβλίων και των σημειώσεων που χρειαζόντουσαν.

Στον μηνα που ακουλουθησε εκτυπωσα τα θέματα 15 χρόνων ανα μάθημα με τις λύσεις τους. Στη συνέχεια τα έλυσα ελέγχοντας και διορθώνοντας τις αποκλίσεις. Διαδικασία που ενας μήνας επαρκούσε για την επίδοση που χρειαζόταν για τη βάση της
σχολής που επιθυμούσα παρόλο το γεγονός οτι όσοι ξαναδίνουν στερούνται το πρίμ των προφορικών βαθμών.
Γιατι δεν εδωσες κατατακτηριες;
Δεν μου αρέσει οταν κόβεις δρόμο...Λογική του στύλ ας πάω αεροπορία, ναυτικό να λουφάρω, να βρώ τον γνωστό, την εύκολη λύση κ.λ π. Είναι σκεπτικό νεοελληνάρα που καταδικάζω όχι στη θεωρία αλλά και με τις πράξεις. Πράξεις που προσπαθούν να εμπνεύσουν «νέα σπίρτα» που δεν πιστεύουν πως μπορούν να το κάνουν.
Για όσους γνωρίζουν από μέσα το Πανεπιστημιακό καθηγητικό κατεστημένο, οι κατατακτήριες σε μεγάλο βαθμό έχουν καταντήσει ένα μαγαζάκι των καθηγητών που επιλέγουν θέματα και διορθώνουν γραπτά των εκλεκτών που επιλέγουν αυτοί να τους περάσουν με κομματικά κριτήρια ή πουλώντας τις θέσεις αυτές σε όσους τους επιλέγουν για να κάνουν ιδιαίτερα.
Οι πανελλήνιες από γενικό λύκειο και όχι νυχτερινό ήταν, είναι και θα είναι ο έντιμος δύσκολος ανηφορικός δρόμος που με έφτασε ως εδώ και ήταν πρόκληση 15 χρόνια μετά την τότε αρίστευση να επιχειρήσω να τον ξαναδιαβώ.
Γιατί οικονομικά;
Το 2001 πριν τους Ολυμπιακούς που χτιζόταν όλη η Ελλάδα επέλεξα το πολυτεχνείο τη σχολή Πολιτικών μηχανικών. 15 χρονια μετά που η Ελλάδα καταστρέφεται οικονομικά θεωρώ πως οι γνώσεις που θα λάβω θα βοηθήσουν στην βαθύτερη κατανόηση, του πώς μπορώ πραγματικά να βοηθήσω σε αυτό το αδιέξοδο. Δεν σας κρύβω πως στην απόφαση αυτή ρόλο έπαιξε και η προσωπικότητα του Βαρουφάκη με τον οποίο ταυτίζομαι απεριόριστα.
Θα το πρότεινες σε άλλους;
Η γενιά μας λεφτά δε θα βγάλει, τουλάχιστον ας μαζέψει γνώση ας μετατρέψει τη γνώση σε εφυία και την εφυία σε παιδεία. Πρέπει να αλλάξει τον κόσμο όχι με τα "λόγια" όπως προσπάθησε η γενιά του πολυτεχνείου και απέτυχε, άλλα με το παράδειγμα και τις πράξεις της...Εύχομαι, όπως συνέβη μετα τα βραβεία της ταινίας μου, που ανθίσαν οι ερασιτεχνικές κινηματογραφικές προσπάθειες και πολλοί προσπάθησαν να συνεχίσουν τον δρόμο αυτό, όπως και με την υπηρετησή μου στις ειδικές δυνάμεις και των βίντεο που βραβευτηκαν απο το ΓΕΣ, έδωσα ωθηση και δύναμη σε γνωστούς και αγνώστους να πάρουν τον πράσινο μπερέ, ο τωρινός αγώνας μου να προωθήσω την μή επανάπαυση και την δια βίου μάθηση να βρεί μιμητές σε κάθε άκρη της Ελλάδος δείχνοντας πως δεν είναι κάτι ακατόρθωτο και το μόνο που χρειάζεται ειναι πίστη και πείσμα..

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight