Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

848 Ηλείοι μαθητές πέρασαν στις σχολές προτίμησής τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

848 Ηλείοι μαθητές πέρασαν στις σχολές π...

Από τους 1225 που εξετάστηκαν

Μέρα χαράς και ευτυχίας η χθεσινή για 848 Ηλείους μαθητές από τους 1225 (1003 ΓΕΛ και 222 ΕΠΑΛ) που έδωσαν Πανελλαδικές εξετάσεις και που έκαναν το όνειρο τους πραγματικότητα.

Η χαρά για πολλούς από αυτούς ήταν διπλή και αυτό γιατί κατάφεραν να εισαχθούν στη σχολή της πρώτης επιλογής τους και σε αρκετές περιπτώσεις στις πρώτες θέσεις εισαγωγής.
Από τους επιτυχόντες των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ ομάδας Β (90%), των Αποφοίτων ΕΠΑΛ ομάδας Α, αλλά και των αποφοίτων Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ του 2014 και του 2013 (10%), οι 566 εισήχθησαν στα ΑΕΙ και οι 282 στα ΤΕΙ της χώρας.

Μάλιστα, 28 από αυτούς δήλωσαν σχολές στον τόπο τους, δηλαδή στα ΤΕΙ Πύργου και Αμαλιάδας, είτε με κριτήριο την εντοπιότητα, είτε γιατί τους ενδιέφερε το γνωστικό αντικείμενο.

Σε αυτή λοιπόν την κατηγορία έχουμε 10 Ηλείους φοιτητές στο τμήμα Διοίκησης, Οικονομίας & Επικοινωνίας Πολιτιστικών & Τουριστικών Μονάδων Πύργου (Κατευθύνσεις: 1. Διοίκηση Πολιτιστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, 2. Μουσειολογία, 3.  Επικοινωνία Πολιτιστικών Μονάδων) και 18 στο τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων Αμαλιάδα (Κατευθύνσεις: 1. Φυτικής Παραγωγής, 2. Ζωικής Παραγωγής, 3. Αγροτικής Οικονομίας).

Συγκριτικά με πέρυσι, οι επιτυχόντες ήταν κατά τρείς, λιγότεροι αφού το 2014 είχαμε 851 νέους Ηλείους φοιτητές. 
Οι βάσεις εισαγωγής αλλά και οι ονομαστικές καταστάσεις, ανακοινώθηκαν χθες από το Υπουργείο Παιδείας λίγο μετά τις 9.30 το πρωί οπότε και ξεκίνησε η αποστολή στα κατά τόπους Λύκεια της Ηλείας από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού.

Η διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα, ωστόσο ελάχιστοι ήταν όπως άλλωστε συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, οι μαθητές που βρέθηκαν στα σχολεία για να ενημερωθούν από τις καταστάσεις που είχαν αναρτηθεί σε εμφανές σημείο. Η πλειοψηφία επέλεξε να ενημερωθεί ηλεκτρονικά με τον προσωπικό του κωδικό.

«Υπάρχουν και άλλες ευκαιρίες στη ζωή αρκεί να έχουν θέληση»
Ευχές και συγχαρητήρια σε όλους τους επιτυχόντες, έδωσε ο αναπληρωτής Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Θανάσης Βέρρας. Όπως χαρακτηριστικά είπε, οι διαδικασίες παραλαβής και ανάρτησης των αποτελεσμάτων κύλησε χωρίς κανένα πρόβλημα. «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους μαθητές μας οι οποίοι πέρασαν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και πέτυχαν τα όνειρα και τους σκοπούς τους και αυτοί οι οποίοι δεν πέρασαν ή δεν έχουν περάσει στην σχολή της προτίμησης τους, ότι θα έχουν και άλλες ευκαιρίες στην ζωή τους αρκεί να έχουν θέληση και να βάζουν στόχους για να μπορούν να εκπληρώσουν τα όνειρα τους και τους σκοπούς τους.

Τα παιδιά θα πάρουν την βεβαίωση πρόσβασης με αναλυτικά την βαθμολογία τους, την σχολή εισαγωγής τους, την σειρά επιτυχίας τους, την οποία θα χρησιμοποιήσουν και για την εγγραφή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Φέτος οι εγγραφές στην τριτοβάθμια μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά. Όσο αφορά τις βάσεις υπήρξαν αυξομειώσεις.

Σε κάποιες σχολές είχαμε πτώση των βάσεων και σε κάποιες άνοδο  όπως στην γυμναστική ακαδημία όπου οι βάσεις ανέβηκαν. Υπάρχει κάθε χρόνο ένα σκαμπανέβασμα των βάσεων στις αντίστοιχες σχολές που εξαρτάται από τις επιδόσεις των υποψηφίων και τις προτιμήσεις έτσι όπως έχουν δηλώσει τις σχολές».

εφημερίδα Πρωινή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις