Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δώδεκα φορές ισόβια χωρίς αναστολή για τον μακελάρη του Ντένβερ

Δώδεκα φορές ισόβια χωρίς αναστολή για τ...

Μια ποινή για το κάθε θύμα που έπεσε νεκρό από τα πυρά του το 2012 στο Κολοράντο

Σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή καταδικάστηκε και επίσημα ο Τζέιμς Χολμς, ο άνθρωπος που τον Ιούλιο του 2012 δολοφόνησε 12 ανθρώπους ανοίγοντας πυρ μέσα σε κατάμεστο κινηματογράφο στα προάστια του Ντένβερ, στο Κολοράντο των ΗΠΑ.

Ο Χολμς καταδικάστηκε σε 12 διαδοχικές ισόβιες ποινές και σε ακόμα 48 χρόνια κάθειρξης για την απόπειρα δολοφονίας ακόμα 67 ανθρώπων.

Ο Χολμς γλίτωσε τη θανατική ποινή καθώς δεν υπήρξε ομοφωνία στο σώμα των ενόρκων για την εκτέλεσή του, με τουλάχιστον ένα μέλος να ψηφίζει κατά της εσχάτης των ποινών. Οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει τη θανατική ποινή.

«Τουλάχιστον ένας ένορκος έδειξε στον κατηγορούμενο το έλεος που αυτός αρνήθηκε στα θύματά του την ημέρα που πήγε σε εκείνον τον κινηματογράφο», είπε ο δικαστής Κάρλος Σάμουρ.

«Είναι αδύνατο να καταλάβω πως ένας άνθρωπος είναι ικανός για τέτοιες πράξεις», είπε ο δικαστής, περιγράφοντας τον Χολμς ως έναν άνθρωπο που μετέτρεψε την οργή για τις αποτυχίες του σε μίσος για τους συνανθρώπους του.

Ορισμένοι συγγενείς των θυμάτων έχουν εκφράσει την απογοήτευσή τους για το γεγονός ότι ο Χολμς δεν καταδικάστηκε σε θάνατο, όμως ο κ. Σάμουρ υπερασπίστηκε το αμερικανικό δικαστικό σύστημα και την απόφαση των ενόρκων, επισημαίνοντας πως η δίκη ήταν δίκαιη.

«Το έχω πει και παλαιότερα και θ το πω ξανά: Πιστεύω στο σύστημα», τόνισε.

Πηγή:  skai.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις