Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Γιώργο συγγνώμη

Γιώργο συγγνώμη

Tου Παναγιώτη Ντούκα

Πάγια θέση των «μνημονιακών», αν υφίσταται πια αυτός ο όρος, ήταν πως οι λύσεις για την χώρα μας ήταν δύο. Το ευρώ με μνημόνιο και η δραχμή με οποιεσδήποτε συνέπειες.

Το έλεγε ο Παπανδρέου όταν μόνος του ψήφιζε μνημόνιο για να μην χρεοκοπήσουμε , και τον είπαν Τσολάκογλου, Πινοσέτ, χαζό, ηλίθιο, αμερικανάκι. Μετά, όταν οι Σαμαροβενιζέλοι ανέλαβαν, ως κακοί αντιγραφείς του Γιώργου, είπαν τα ίδια με δόσεις «σκίζω τα μνημόνια» που πέρναγε στον κόσμο.

Τώρα, μετά από πέντε χρόνια αντιμνημονιακής ρητορείας και ψεκασμού περί δήθεν λύσεων στην Κίνα, την Ρωσία ή την Αφρική, περί προδοτών που ήθελαν επί τούτου την προσφυγή μας στο ΔΝΤ, «φούσκωσαν το έλλειμμα» και «έβαλαν τα αδέρφια τους να πλουτίσουν» έρχεται ο τελευταίος των αντιμνημονιακών, ο απερχόμενος πρωθυπουργός και μας λέει πως οι επιλογές μας ήταν «μνημόνιο με ευρώ ή μνημόνιο με δραχμή».

Εύλογα, λοιπόν, κάποιος καταλήγει στο συμπέρασμα πως, τελικά δεν υπήρξε ποτέ αντιμνημόνιο. Ήταν μια πλάνη η οποία βρήκε έδαφος στον λαό και έκανε την Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση μαζί με τον Βενιζέλο και την παρέα του, ήταν μια πλάνη που όταν έχασε τις ελπίδες της από τον Σαμαρά πήγε στον Τσίπρα.

Και τώρα, που ο Τσίπρας παραδέχεται πως η μόνη λύση είναι το μνημόνιο, όλοι όσοι υποστηρίζουμε την παραμονή μας στο ευρώ οφείλουμε μια συγγνώμη στον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος ΜΟΝΟΣ του ψήφιζε μνημόνια ενώ εμείς τον καθυβρίζαμε, τον ξεφτιλίζαμε και τον ατιμώναμε. Οφείλουμε να ζητήσουμε ταπεινά συγγνώμη από τον άνθρωπο που κατέστρεψε την φήμη του, την θέση του, την εξουσία του για να σώσει την χώρα.

ΓΙΩΡΓΟ, ΣΥΓΓΝΏΜΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις