Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ολίσθημα οι εκλογές

Ολίσθημα οι εκλογές

Του Μιχαήλ Στρατουδάκη

Μέγα  πολιτικόν ολίσθημα αποτελεί η εξαγγελία προώρων εκλογών. Δεν έπρεπε. μία Κυβέρνηση η οποία είχε εντολήν για  τετραετίαν, να την παραδώσει σε επτά μήνες!!!

Ήταν μία Κυβέρνηση στην οποίαν πολλές  ελπίδες είχαν αποθέσει οι Έλληνες, σε ευρείαν φάσην οι πτωχές Τάξεις αλλά και σε πολύ ικανοποιητικά ποσοστά όλες οι λοιπές. Ήταν μία κυβέρνηση με μέλλον.

Κατάφερε να απωθήσει την χρεοκοπίαν της χώρας, παρά τις παλινωδίες  στελεχών του που επιθυμούσαν  και επιμένουν στο αντίθετον.  Η παράδοση της εντολής διακυβερνήσεως της χώρας δεν έχει λήξει, όπως είπε ο Πρωθυπουργός. Έχει  ακόμα ισχύν 40 μηνών!! Δεν έπρεπε να περιφρονηθεί.

Το μέγα μειονέκτημα των Ελλήνων, να μη τηρούν ποτέ την τετραετίαν στις εκλογές, επανήλθεν πάλιν και δη εντελώς απροσδοκήτως.

Το Δημοψήφισμα ήταν επιβεβαίωση της εντολής, Ελπίζαμεν ως εκ τούτου, ότι θα απετρέπετο με την παρούσαν Κυβέρνησην, πρόωρη προσφυγή στις κάλπες . Τώρα εισερχόμεθα  σε νέες περιπέτειες, Πολιτικές,  Διοικητικές, Οικονομικές , οπισθοδρομήσεως της πορείας, έστω στοιχειώδους, προς τα εμπρός, ασταθείας και γενικής συγκρατήσεως από πλευράς επενδύσεων και σπατάλη  χρήματος σε περίοδον άκρως ισχνών αγελάδων.

Έχουν καταβληθεί τα οφειλόμενα από το Δημοψήφισμα; Μάλλον όχι διότι δεν περισσεύει χρήμα!!! Τώρα δημιουργούμεν άλλα βαρύτερα χρέη. Χρέη απρόσμενα και μη αναγκαία.  Οι πρόωρες εκλογές αποτελούν πολιτικόν και οικονομικόν ολίσθημα για την χώραν  και μίαν ακόμα σελίδα διασυρμού της παγκοσμίως.

Οι εκλογές,  μετετράπησαν σε περίπατον!!! Έπρεπε να είχαν αποφευχθεί. Γιατί έγιαναν; Απλούστατα διότι ο Πρωθυπουργός δεν μπορούσε να επιβληθεί στους αντιδρούντες του Κόμματός του!!! Ήθελε να τους τιμωρήσει. Και επέλεξε να αποφασίσουν δέκα εκατομμύρια Έλληνες, εν μέσω ταλαιπωρίας και περιττής δαπάνης, για κάτι που έπρεπε να γίνει εν μια νυκτί. Έλειπε η τόλμη;

Όμως και η σχετική Νομοθεσία γύρω από τις εκλογές δεν είναι η ενδεδειγμένη. Έχει τεράστια κενά, για τα οποία θα ασχοληθούμεν σε άλλα σημειώματα.

Οι προσφυγή στις κάλπες για επίλυσην εσωτερικής διαφοράς εντός του Κυβερνώντος Κόμματος, μάλλον αποτελεί μέγαν ολίσθημα. Δεν είναι εφαλτήριον πολιτικών παιγνίων οι θεσμοί, αλλά και η πολιτική σταθερότητα στην χώραν, η οποία είναι άκρως επιβεβλημένη για οικονομικήν ανάπτυξην και επενδύσεις και δυστυχώς υηφίσταται πέδησην. Δεν έπρεπε να γίνει. Δεν υπήρχεν αποχρών λόγος.

Ας ελπίσομεν σύντομην επάνοδον στην πολιτικήν ομαλότητα, γιατί τώρα πολλοί θα δράσουν δυσμενώς σε βάρος μας, μεταξύ των οποίων και οι δουλέμποροί, αυτοί οι «κυρίαρχοι» του Αιγαίου Πελάγους, με ασυγγνώστως αβούλους ημάς!!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις