Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

8 Νεκροί από την βομβιστική επίθεση του PKK εναντίον οχημάτων του τουρκικού στρατού

8 Νεκροί από την βομβιστική επίθεση του ...

Η πλέον πολυνεκρη επίθεση των Κούρδων

Νωρίτερα, σήμερα Τετάρτη, βομβιστική επίθεση εξαπέλυσαν Κούρδοι αντάρτες εναντίον του οχήματος στο οποίο επέβαιναν οκτώ Τούρκοι στρατιώτες οι οποίοι και σκοτώθηκαν, όπως ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας.


Μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) τοποθέτησαν εκρηκτικά σε έναν αυτοκινητόδρομο στην επαρχία Σίιρτ και τα πυροδότησαν γύρω στις 14:10 (ώρα Ελλάδας), ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γενικό επιτελείο στρατού. Η βόμβα, σε αγροτική περιοχή της περιφέρειας Περβαρί, εξερράγη τη στιγμή που περνούσε από το σημείο το όχημα του στρατού.

Αυτή ήταν η πλέον πολύνεκρη επίθεση με στόχο τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μετά την έναρξη επιχείρησης ευρείας κλίμακας εναντίον των Κούρδων ανταρτών τον περασμένο μήνα.

Καθώς η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πλευρών κορυφώνεται τις τελευταίες ημέρες, πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφεραν ότι αντάρτες του PKK έχουν σκοτώσει τέσσερις Τούρκους στρατιώτες σε συγκρούσεις στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ από την Τρίτη.

Εντωμεταξύ, αστυνομικοί επίσης στο Ντιγιάρμπακιρ συνέλαβαν τέσσερις δημάρχους που είναι μέλη του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις τους με τις οποίες ζητούσαν μεγαλύτερη αυτονομία από την Άγκυρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις