Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καταγγελία - Διεκόπη γαμήλιο γλέντι Ρομά στην Καρυά Πετροχωρίου Αχαΐας

Καταγγελία - Διεκόπη γαμήλιο γλέντι Ρομά...

Η αστυνομία όπως αναφέρει η καταγγελία, κλήθηκε από κάτοικο της περιοχής που ενοχλήθηκε

Σύμφωνα με καταγγελία που εστάλη στο thebest.gr, το βράδυ της Κυριακή προς Δευτέρα στην περιοχή Καρυά Πετροχωρίου Αχαΐας διεκόπη από τις αστυνομικές αρχές υπό την απειλή επέμβασης και αυτοφώρου, γαμήλιο γλέντι των Ρομά που γινόταν σε ιδιόκτητο χώρο.

Ο ιδιόκτητος αυτός χώρος που περιέχει και κατοικίες των Ρομά βρίσκεται σχετικά απομακρυσμένος από το υπόλοιπο χωριό. Η αστυνομία αναφέρει πως κλήθηκε από κάτοικο της περιοχής. Όπως αναφέρει ο καταγγέλλων, είναι σεβαστό το δικαίωμα στην ησυχία αλλά επίσης πρέπει να είναι σεβαστό και το δικαίωμα στην διαφορετικότητα και την διαφορετική κουλτούρα των άλλων συνανθρώπων μας. Χθες Κυριακή ο σεβασμός αυτός δεν υπήρξε.

Οι άνθρωποι αυτοί (Έλληνες Ρόμ), αποκλεισμένοι από βασικά αγαθά της Ελληνικής Κοινωνίας όπως εργασία, παιδεία, υγεία, στέγαση και «στραγγαλισμένοι» από στερεότυπα του τύπου ότι, «αυτοί δεν θέλουν να αλλάξουν», ζουν και προσπαθούν να επιβιώσουν σε ένα όλο και πιο εχθρικό για τις οικογένειές τους περιβάλλον. Η οικονομική κρίση και η αδιαφορία τους έχουν καθηλώσει ακόμη πιο χαμηλά από τον μέσο όρο του Ελληνικού πληθυσμού που ήδη υποφέρει από την φτώχεια.

Ο καταγγέλλων υπογραμμίζει επίσης πως τα ξημερώματα Δευτέρας οι αρχές δείχνοντας περίσσιο ζήλο, διέκοψαν ένα φιλειρηνικό γαμήλιο γλέντι Ρομά, ένα γαμήλιο γλέντι που είχε καιρό να γίνει λόγω φτώχειας και κρίσης. Φοβισμένος ο πατέρας οχτώ παιδιών που πάντρευε το όγδοο παιδί του, υπό την απειλή του αυτοφώρου σταμάτησε τον χορό και το γλέντι και είπε στους καλεσμένους να φύγουν. Πρόεδρος τοπικού πολιτιστικού συλλόγου που ήταν στο χώρο και συμμετείχε στο γεγονός απειλήθηκε και αυτός.

Αξίζει δε να αναφερθεί σύμφωνα πάντα με την καταγγελία πως όταν στον παραπάνω οικισμό τύχει και εορτάζουν μη ρομά, δηλαδή όλοι οι υπόλοιποι κάτοικοι εκτός από τους Ρομά, καμιά αστυνομία και καμία αρχή δεν διακόπτει το γλέντι τους και ας κάθονται μέχρι το πρωί.

Τελικά, οι αξίες περί ισονομίας, ισοπολιτείας και δικαιοσύνης μάλλον ταξιδεύουν για άλλο τόπο, αφού εδώ επιμένουμε να βάζουμε τάχα στην θέση τους, μόνο τους Ρομά όπως προσθέτει ο καταγγέλλων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις