Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σε έκτακτο συνέδριο τον Σεπτέμβριο θα ...λύσουν τις διαφορές τους στον ΣΥΡΙΖΑ

Σε έκτακτο συνέδριο τον Σεπτέμβριο θα .....

Οι... μεταμεσονύκτιες αποφάσεις της Κ.Ε. του κόμματος

Σε έκτακτο συνέδριο το Σεπτέμβριο -όπως πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας- οδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη λίγο μετά τα μεσάνυχτα από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, έπειτα από 12ωρη συνεδρίαση. 

Η απόφαση ελήφθη δι' ανατάσεως της χειρός με ευρεία πλειοψηφία και χωρίς να γίνει καταμέτρηση. 

Οι επιλογές που τέθηκαν σε ψηφοφορία ήταν τελικώς δύο: Έκτακτο συνέδριο το Σεπτέμβριο, ή διαρκές συνέδριο στις αρχές Αυγούστου, όπως ήταν η πρόταση της Αριστερής Πλατφόρμας.

Η συνεδρίαση της ΚΕ διήρκεσε περίπου 12 ώρες. Οι τοποθετήσεις των μελών συνεχίζονταν έως τις 11 το βράδυ, ώσπου ελήφθη απόφαση να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

Έτσι, μετά από πρόταση του προεδρείου, αποφασίστηκε ότι οι ομιλίες θα ολοκληρωθούν με την τοποθέτηση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, Τάσου Κορωνάκη, ο οποίος πρότεινε έκτακτο συνέδριο το Σεπτέμβρη.

Η όλη συνεδρίαση διεξήχθη σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα, με πολλά από τα μέλη που έλαβαν τον λόγο μετά τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα να προχωρούν σε αιχμηρές και πολλές φορές σκληρές τοποθετήσεις.

Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι 17 στελέχη του κόμματος, που πρόσκεινται στην ΚΟΕ, ανακοίνωσαν την παραίτησή τους από την Κεντρική Επιτροπή, καταγγέλλοντας ότι το εν λόγω όργανο του ΣΥΡΙΖΑ καλείται, μέσα από μια κατεπείγουσα διαδικασία, να αποδεχτεί την επιλογή του Μαξίμου να κυβερνά εφαρμόζοντας την ταπεινωτική συμφωνία που υπέγραψε και παρατείνοντας το μνημονιακό καθεστώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: Παραιτήθηκε από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο Αχαιός βουλευτής του κόμματος Βασίλης Χατζηλάμπρου - Το κείμενο των 17

"Μπηχτές" Ζωής σε Τσίπρα: Έλεγε ότι η Ελλάδα δεν είναι παιχνίδι

Παραιτήθηκε από την Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ο Ρούντι Ρινάλντι: "Η χώρα οδεύει σε καταστροφή και γι' αυτό ευθύνονται Τσίπρας και Μαξίμου"

Τσίπρας: "Δεν χρειάζονται χειροκροτήματα συντρόφισσες και σύντροφοι" - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Τσίπρας: Είτε στηριζόμαστε σε αριστερούς βουλευτές, είτε πέφτουμε από αριστερούς βουλευτές

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις