Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Διαμαρτυρία στη Σύγκλητο σήμερα από τους Συμβασιούχους του Πανεπιστημίου για την μη ανανέωση συμβάσεων

Πάτρα: Διαμαρτυρία στη Σύγκλητο σήμερα α...

Θα παραστούν στη σημερινή συνεδρίαση

 

Την έντονη αντίδραση των συμβασιούχων του πανεπιστημίου Πατρών έχει προκαλέσει η απόφαση της Διοίκησης του ΑΕΙ να μην ανανεώσει τις συμβάσεις 4 ατόμων.

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου Συμβασιούχων η "Ενότητα"  & του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Πατρών αναφέρεται:

Τις τελευταίες μέρες στο Πανεπιστήμιο Πατρών βρίσκεται σε εξέλιξη μια σφοδρή επίθεση ενάντια στους εργαζομένους - συμβασιούχους.

Ήδη από την Παρασκευή 17/7/2015, 4 συμβασιούχοι, εργαζόμενοι στην Επιτροπή Ερευνών (ΕΛΚΕ) πετάχτηκαν στο δρόμο, με πρόσχημα τη λήξη των συμβάσεών τους.  Τη θέση τους, καταλαμβάνουν νέοι αιτούντες, βάσει αξιολόγησης μετά από προκήρυξη, που καθόλου δεν πληροί ακόμη και τα – κατά νόμο – αξιοκρατικά κριτήρια! (οι 4 συμβασιούχοι, εργαζόμενοι στην Επιτροπή Ερευνών (ΕΛΚΕ) στην διαγωνιστική διαδικασία ήταν οι καλύτεροι με βάση τα τυπικά τους προσόντα).

Οι Συμβασιούχοι του Πανεπιστημίου Πατρών δεν είναι εργολάβοι.

Στελεχώνουν υπεύθυνες θέσεις σε όλες σχεδόν τις διοικητικές και λοιπές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου καλύπτοντας βασικά κενά σε μόνιμο προσωπικό. Είναι εργαζόμενοι με εξειδίκευση και εμπειρία, αντίστοιχη με αυτή των μονίμων υπαλλήλων του Ιδρύματος, υπηρετούν σε ανάλογα αντικείμενα εργασίας, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και συμβάλλουν με την προσφορά και το έργο τους στην ομαλή λειτουργία του Ιδρύματος.

Ταυτόχρονα, όμως, οι Συμβασιούχοι του Πανεπιστημίου Πατρών, είναι εργαζόμενοι χωρίς εργασιακά δικαιώματα. Η ανακοίνωση της απόλυσης των τεσσάρων συναδέλφων μας συμβασιούχων καταδεικνύει στο μέγιστο βαθμό το γεγονός ότι οι συμβασιούχοι αντιμετωπίζονται ως είδος αναλώσιμο.

Η απόφαση της Διοίκησης του Πανεπιστημίου μας βρίσκει απέναντι. Αντιτιθέμεθα σε οποιαδήποτε απόλυση ή παύση εργασίας συναδέλφων.

Αναφορικά με την διαδικασία της αξιολόγησης της προκήρυξης θ στη διάθεση και των τριών Συλλόγων που έβγαλαν ανακοινώσεις υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία:

  • διαφορά 20 μονάδων στα τυπικά προσόντα (πτυχίο, ξένη γλώσσα, εμπειρία, SAP) ενός υποψήφιου ανατρέπεται με 25 μονάδες διαφορά υπέρ άλλου υποψήφιου στη συνέντευξη και έτσι ο 1ος με τον 2ο στα τυπικά προσόντα αλλάζουν σειρά,
  • διαφορά 6 μονάδων στα τυπικά προσόντα ενός υποψήφιου ανατρέπεται με 10 μονάδες διαφορά στη συνέντευξη και έτσι ο 1ος γίνεται 3ος και ο 2ος γίνεται 1ος στην τελική κατάταξη.

Καλούμε τα μέλη του Συλλόγου μας σε παράσταση στην αυριανή (30/7/2015) συνεδρίαση της συγκλήτου. Να απαιτήσουμε να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις.

Διεκδικούμε:

  • Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους τους υπαλλήλους του Ιδρύματος και τους Συμβασιούχους.
  • Σταθερό και ασφαλές εργασιακό περιβάλλον μέσα στο οποίο απρόσκοπτα θα μπορούμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις