Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι Ινδιάνοι ζητούν την βοήθεια μας! Μπορείς να βοηθήσεις;

Οι Ινδιάνοι ζητούν την βοήθεια μας! Μπορ...

Το πανέμορφο, ιερό δάσος της φυλής Απάτσι κινδυνεύει-Μαζεύουν υπογραφές για την προστασία του

Oι Avaazίτες και Avaazίτισσες από όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη μαζεύουν υπογραφές και καλούν και εσένα στην εκστρατεία αυτή για να σώσουν το ιερό δάσος της φυλής των Απάτσι στις ΗΠΑ που κινδυνεύει να γίνει μεταλλείο. Για αιώνες, οι Απάτσι του Σαν Κάρλος χρησιμοποιούν την περιοχή Oak Flat, του εθνικού δρυμού Τόντο στην Αριζόνα, για τις παραδοσιακές θρησκευτικές τελετές τους.

Η πολιτισμική ιστορία και η φυσική ομορφιά είναι οι λόγοι που η περιοχή χαρακτηρίστηκε προστατευόμενη πριν 60 χρόνια και που το Κογκρέσο μπλόκαρε πολλές φορές στο παρελθόν απόπειρες να παραχωρηθεί η γη για εξορύξεις.

Τώρα, το δάσος κινδυνεύει, αφού μεγάλη πολυεθνική πιέζει για να ξεκινήσει εξορύξεις και η κυβέρνηση των ΗΠΑ ετοιμάζεται να της δώσει το πράσινο φως. Οι γερουσιαστές της Αριζόνα, οι οποίοι έχουν οικονομικά συμφέροντα σε εταιρίες εξόρυξης, κατάφεραν να περάσουν το σχέδιο από το Κογκρέσο πέρυσι, ως τροπολογία σε ένα εντελώς άσχετο νομοσχέδιο για την εθνική άμυνα.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση τους αυτή τη στιγμή, οι αρχηγοί της φυλής κατευθύνονται προς την Ουάσιγκτον, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν το καταστροφικό σχέδιο. Ζητούν από όλους μας να ενώσουμε τη φωνή μας με αυτή των Απάτσι για να δείξουμε στο Κογκρέσο πως τα μάτια όλου του κόσμου είναι στραμμένα πάνω τους.

Επισημαίνουν «Η Δύση έχει γράψει ιστορία ντροπής με την κακοποίηση και εκμετάλλευση των ιθαγενών πληθυσμών του πλανήτη μας. Αυτή τη φορά όμως, όταν οι Απάτσι διαπίστωσαν ότι πολιτικοί με συμφέροντα σε μεταλλευτικές εταιρίες χρησιμοποίησαν ύπουλες τακτικές για να εκδώσουν την άδεια για το ορυχείο, πέρασαν αμέσως στην αντεπίθεση. Και μάλιστα έχει αρχίσει να πιάνει – αυτή τη στιγμή το Κογκρέσο εξετάζει το ενδεχόμενο κατάργησης του σχεδίου

Οι ηγέτες των Απάτσι θα συναντηθούν με τους νομοθέτες μέσα στις επόμενες ώρες. Αν αρκετοί και αρκετές από εμάς στηρίξουμε τη θαρραλέα τους έκκληση σήμερα, η μαζική μας κατακραυγή μπορεί να τους βοηθήσει να σώσουν τα πατρογονικά τους εδάφη αλλά και να στείλει ένα ηχηρό μύνημα στις κυβερνήσεις ανά την υφήλιο, πως η γη και ο πολιτισμός των ιθαγενών φυλών δεν πωλείται».

Για περισσότερες πληροφορίες

https://secure.avaaz.org/el/stand_with_the_apache_global_loc/?bKSHmjb&v=62190

Ξεπουλώντας την Ιερή Γή των Απάτσι -- Selling Off Apache Holy Land (New York Times):
http://www.nytimes.com/2015/05/29/opinion/selling-off-apache-holy-land.html

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις