Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Δωρεάν θα παίρνουν τα φάρμακά τους άνεργοι της πόλης! ΔΕΙΤΕ ποιούς αφορά

Πάτρα: Δωρεάν θα παίρνουν τα φάρμακά του...

Από το Κοινωνικό Φαρμακείο

Συμφωνία προκειμένου οι άνεργοι της Πάτρας να μπορούν να παίρνουν τα φάρμακα που χρειάζονται από το Κοινωνικό Φαρμακείο της πόλης που βρίσκεται στις Εργατικές Κατοικίες του Νέου Δρόμου, ανακοίνωσε ο Διευθυντής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιώργος Γιαννόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες οι άνεργοι δε θα χρεώνονται εφόσο πρόκειται για φάρμακα χρονίων παθήσεων, λόγω του υψηλού κόστους που έχουν.

Την Δευτέρα 20/07/2015 το Σωματείο Ανέργων Ανασφαλίστων Επισφαλώς Εργαζομένων Ν. Αχαΐας  συναντήθηκε με τον κ. Γιαννόπουλο με σκοπό να συζητήσει και να διεκδικήσει δίκαια αιτήματα των Ανέργων και όχι μόνο.

"Τα αιτήματά μας", όπως αναφέρει ανακοίνωση του Σωματείου, "συζητήθηκαν και αναφέρει συνολικά σειρά τεσσάρων αιτημάτων.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Γιαννόπουλος, επιβεβαιώνει την συνάντηση, για την οποία λέγει τα παρακάτω:

"Στο ζήτημα της μη συμμετοχής στα φάρμακα των μακροχρόνιων ανέργων λόγω  αδυναμίας πληρωμής συμμετοχής 25%, επειδή αυτό αφορά την γενικότερη πολιτική του Υπ. Υγείας, στο μέτρο που μπορούμε να συμβάλλουμε στην ανακούφιση των ανέργων, αντί της δωρεάν παροχής φαρμάκων από τα φαρμακεία των Νοσοκομείων, όπως οι έχοντες ασφάλεια πρόνοιας, συνεννοηθήκαμε να παίρνουν τα φάρμακα από το Κοινωνικό Φαρμακείο, στις Εργατικές Κατοικίες Ν. Δρόμου, με το οποίο έχουμε συνεννοηθεί, χωρίς να χρεώνονται οι άνεργοι, εφόσον πρόκειται για φάρμακα χρονίων παθήσεων, λόγω του υψηλού κόστους που έχουν.

Στα υπόλοιπα τρία αιτήματα που έθεσε το Σωματείο, είμαστε σύμφωνοι και έχουμε μεριμνήσει ώστε να εξυπηρετούνται οι άνεργοι κατά προτεραιότητα και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν θα παραπεμφθεί άνεργος σε απογευματινό ιατρείο, καθ' ότι γνωρίζει η υπηρεσία μας τις οικονομικές δυσχέρειες που συνεπάγονται για τον κάθε άνεργο!"

Σύμφωνα με το Σωματείο τα άλλα αιτήματα ήταν τα εξής:

«2) α) Να  ελαχιστοποιηθεί  ο χρόνος των ραντεβού που χρειάζεται για να φτάσει ο ασθενής στο γιατρό να εξετασθεί.
β) Τα πρωινά ιατρεία των Νοσοκομείων να δέχονται  τα  περισσότερα  ραντεβού και όχι να παραπέμπονται  ασφαλισμένοι ή  μη στα απογευματινά ιατρεία να εξετασθούν επί πληρωμή.

3) Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα των ελλείψεων φαρμάκων στα φαρμακεία των νοσοκομείων.

4) Να βρεθεί άμεσα λύση  με τις τηλεφωνικές εταιρίες,  δηλαδή με την χρέωση των ραντεβού και συγκεκριμένα με μία κλήση να μπορεί ο κάθε ασφαλισμένος να κλείνει με όσους ιατρούς χρειάζεται για να εξετασθεί ή να γράψει φάρμακα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις