Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουρισμού

Πάτρα: Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και το ...

Απόψε στις 8 μ.μ στην Πλατεία Γεωργίου

Ανακοίνωση εξέδωσε το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αχαΐας με το οποίο καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να δώσουν το παρόν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ απόψε στις 8 μ.μ. στην Πλατεία Γεωργίου. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αχαΐας καταγγέλλει την νέα αντεργατική αντιλαϊκή συμφωνία, το 3ο μνημόνιο που αποφασίστηκε στη σύνοδο κορυφής των κρατών της Ευρωζώνης.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες μας ματώνουν, μας σφαγιάζουν για να σώσουν με κάθε τρόπο την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων. Χωρίς να καταργήσουν ούτε μισό άρθρο από τους νόμους που πτώχευσαν το λαό τα προηγούμενα χρόνια, φέρνουν νέα μέτρα ολικής εξόντωσης των εργαζόμενων και του λαού, προσφέροντας, παράλληλα, χρήμα, νέα προνόμια και προστασία στους επιχειρηματικούς ομίλους!

Το ΠΑΜΕ είχε προειδοποιήσει από νωρίς για το ρόλο της νέας κυβέρνησης! Τώρα που ήρθε η ώρα των αποφάσεων φάνηκε ξεκάθαρα ο βαθιά εχθρικός ρόλος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προς τα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα. Όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, δεν έκανε λάθος, δεν είναι ανίκανη. Αντιθέτως είναι αρκετά ικανή ώστε να φέρει συνολικά όλο το πακέτο πτώχευσης του λαού και με το νέο μνημόνιο που υπέγραψε να ικανοποιήσει όλες τις πάγιες επιδιώξεις και τους πόθους των βιομηχάνων-εφοπλιστών-μεγαλοξενοδόχων.

Μόνο στη δική μας δύναμη, στην οργάνωση μας μπορούμε να στηριζόμαστε!

Ετοιμαζόμαστε για νέους πιο σκληρούς και δύσκολους αγώνες, παντού!

Λέει ψέματα η κυβέρνηση πως με το νέο μνημόνιο θα πληρώσουν οι έχοντες και η ολιγαρχία, ότι τα μέτρα θα βασίζονται στην «κοινωνική δικαιοσύνη». Στόχος είναι το ξεζούμισμά μας, το παραπέρα πετσόκομμα μισθών και συντάξεων, η παραπέρα εκμετάλλευσή μας. Οι μεγαλοξενοδόχοι και οι μεγάλες αλυσίδες στον επισιτισμό συντάχτηκαν στο πρόσφατο δημοψήφισμα με βάση τα ΔΙΚΑ τους συμφέροντα. Το δίλημμα χρεοκοπία ή σκληρά μέτρα και μνημόνια, το ξαναζήσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Το αποτέλεσμα γνωστό. Στο ίδιο δίλημμα θέλουν να μας ρίξουν και τώρα.

Εμείς να μην πάμε κάτω από τις δικές τους σημαίες.

Ήδη, οι εργοδοτικές οργανώσεις και η κυβέρνηση μιλάνε για πάνω από 810.000 διεθνείς αφίξεις μέχρι τέλος Μάρτη, γεγονός που συνεπάγεται αύξηση κατά περίπου 29% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014. Πρόκειται για νούμερα εντυπωσιακά αν σκεφτεί κανείς ότι έρχονται μετά από δυο συνεχόμενες χρονιές - ρεκόρ σε έσοδα και αφίξεις.

Δεν είναι όλοι κερδισμένοι από την ανάπτυξη του τουρισμού...

Τα μεγέθη αυτά δεν αποτυπώνουν το τι πραγματικά συμβαίνει πίσω από τη «βιτρίνα». Πάνω από 600.000 εργαζόμενοι απασχολούνται άμεσα ή έμμεσα στον τουρισμό. Ανάμεσά τους βρίσκονται χιλιάδες νέοι από τις εγχώριες τουριστικές σχολές, αλλά κι από την Ανατολική Ευρώπη, που προωθούνται στα ξενοδοχεία με το καθεστώς της «μαθητείας». Για τους ελάχιστους που αμείβονται ακόμη με τη Συλλογική Σύμβαση οι μισθοί είναι μειωμένοι κατά 15% από τον Ιούλη του 2012, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων αμείβεται με τα 586 ευρώ μεικτά, χωρίς τα επιδόματα, τις άδειες και τα Δώρα Χριστουγέννων, δουλεύοντας απλήρωτα 12ωρα, ολόκληρη σεζόν δίχως μέρα ανάπαυσης.

Την ίδια ώρα, στον επισιτισμό η κατάσταση είναι κυριολεκτικά χαώδης. Οι εστιάτορες και οι μεγάλες αλυσίδες fast-food και καφέ πληρώνουν όποτε θέλουν, ό,τι θέλουν, όπως θέλουν και για ασφάλιση ...ούτε κουβέντα. Πληθαίνουν διαρκώς οι καταγγελίες για επιχειρήσεις του κλάδου που ανακοινώνουν ότι δε θα πληρώσουν τους εργαζόμενους τους ή ότι θα πληρώνουν ένα μικρό ποσό έναντι του μισθού. Ανακοινώνουν διαθεσιμότητες, υποχρεωτικές άδειες, ακόμη και απολύσεις εργαζομένων.

Ο δικός μας μονόδρομος είναι η ρήξη με την ΕΕ και το δρόμο των μονοπωλίων.

Η ΕΕ δεν αλλάζει, δε μπορεί να γίνει φιλολαϊκή, παρά μόνο ανατρέπεται από τους λαούς.

Να απορρίψουμε τους μονόδρομους των μνημονίων διαρκείας των ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ που υιοθετούν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τα κόμματα της πλουτοκρατίας και τα συνδικαλιστικά τους στηρίγματα σε ΓΣΕΕ, Ομοσπονδία, για λογαριασμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Τα ξενοδοχεία, τα καφέ, τα Catering, τα εστιατόρια, τα ζαχαροπλαστεία να γίνουν κέντρα αντίστασης και αλληλεγγύης. Η απάντησή μας πρέπει να είναι η ενίσχυση της οργάνωσής μας, η ενότητα με βάση τα ενιαία αιτήματά μας, ανεξάρτητα από το χώρο εργασίας μας.

Μας θέλουν μισοάνεργους - μισοεργαζόμενους, να δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με ελάχιστη κοινωνική ασφάλιση και σύνταξη. Μας θέλουν γονατιστούς, διασπασμένους, φοβισμένους, αιώνια υποταγμένους στο μονόδρομο της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Αυτούς τους νόμους επιβάλει η ΕΕ, η ένωση του κεφαλαίου με τα μνημόνια διαρκείας και οι κυβερνήσεις που πίνουν νερό στην εξουσία τους.

Εδώ και τώρα κόντρα στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς, διεκδικούμε:

Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.

Κανείς εργαζόμενος κάτω από 751 κατώτερο μισθό!

Κάλυψη όλων των απωλειών που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια!

Κατάργηση των αντεργατικών νόμων, αποκατάσταση των ΣΣΕ!

Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων!

Καμιά αύξηση στα όρια ηλικίας για σύνταξη.

Να πληρωθούν στην ολότητά τους μισθοί, επιδόματα ανεργίας, συντάξεις ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

Καμία απόλυση, ούτε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών, ούτε εκ περιτροπής εργασία.

Άλλος δρόμος δεν υπάρχει! Αρκετά ματώσαμε – αρκετά πληρώσαμε!

Η λαϊκή παρέμβαση, η οργή για τα νέα μέτρα πτώχευσης, πρέπει να συνδυαστούν με τη μαζική και ουσιαστική συμμετοχή όλων μας στο συνδικάτο. Να πυκνώσουν οι συζητήσεις σε όλους τους τόπους δουλειάς. Σε αυτόν τον αγώνα χωράνε όλοι, ανεξάρτητα από την χθεσινή τους πολιτική στάση.

Να φτάσει το κάλεσμα για αντίσταση και αγώνα παντού!

Να αποβάλουμε το φόβο της σύγκρουσης με την ΕΕ, με τα μονοπώλια και την εξουσία τους. Να αρνηθούμε να πληρώσουμε το χρέος που δημιούργησε η πλουτοκρατία, τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Να πληρώσει η οικονομική ολιγαρχία. Εμείς παράγουμε τον πλούτο! Δεν μπορεί να μοιραστεί δίκαια όταν διαχειριστές του είναι οι καπιταλιστές και τα τσιράκια τους στις κυβερνήσεις. Εμείς πρέπει να γίνουμε κυρίαρχοι του πλούτου που παράγουμε.

ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 8 μ.μ.»

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις