Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μυτιλήνη: Συνέλαβαν νεαρή επειδή μετέφερε δύο οικογένειες μεταναστών στο κέντρο φιλοξενίας

Μυτιλήνη: Συνέλαβαν νεαρή επειδή μετέφερ...

Απειλείται με ποινή κάθειρξης ενός έτους

Ανάστατη η Μυτιλήνη μετά την σύλληψη, ύστερα από καταγγελία πολίτη, νεαρής κοπέλας, φοιτήτριας, το απόγευμα της  Κυριακής 5 Ιουλίου επειδή μετέφερε 2 οικογένειες με μικρά παιδιά από την περιοχή της Μόριας στην πόλη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αν και δεν προέκυψε από πουθενά ότι πήρε χρήματα, η κοπέλα έμεινε υπό κράτηση στην Ασφάλεια του λιμενικού όλη την νύχτα έως ότου πήρε αναβολή την επόμενη μέρα το μέσημέρι, Δευτέρα 6 Ιουλίου περίπου στις 12.00 μμ με παραπομπή στο αυτόφωρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κοπέλα που είναι από την Μυτιλήνη εργάζεται και σπουδάζει στο Μεταπτυχιακό της Κοιν. Ανθρωπολογίας ήταν ψύχραιμη και συνειδητή για την πράξη ανθρωπιάς που έκανε.

Η νεαρή όπως η ίδια μας ενημέρωσε βρισκόταν στην περιοχή Μόριας για να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα και στην επιστροφή συνάντησε τις δύο οικογένειες,Αφγανικής καταγωγής μεταξύ των οποίων μία έγκυος γυναίκα 6 μηνών και τρία μικρά παιδιά πέντε και τριών ετών. « Όλοι ήταν φανερά εξαντλημένοι, πεζοί κουβαλώντας στις πλάτες τους όλη τους την περιουσία σε απόλυτη εξάντληση και πήγα την έγκυο στο νοσοκομείο ώστε να διαπιστωθεί η εγκυμοσύνη και να εξετασθεί η κατάστασή της και μετά μετέφερα όλη την οικογένεια στο ΠΙΚΠΑ μια που η εναλλακτική ήταν να τους πάνε στο Καρά Τεπέ όπου την ίδια ώρα γίνονταν συγκρούσεις ανάμεσα στους πρόσφυγες και επενέβει το λιμενικό με τις ειδικές δυνάμεις».  δηλωσε. Ήθελε να τους πάει στην αστυνομία όπως απελπισμένα της ζητούσαν οι ίδιοι οι άνθρωποι και οτι έκανε, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, το έκανε για να βοηθήσει τους ανθρώπους που δεν μπορούσαν να προχωρήσουν για καθαρά ανθρωπιστικούς λόγους.Μάλιστα, 400 μέτρα από το σημείο που τους πήρε εθελούσια σταμάτησε βλέποντας το βανάκι του λιμενικού για να ρωτήσει που μπορεί να γίνει η ταυτοποίηση τους.

 

Μετά την σύλληψη της υπήρξε  ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης από πολίτες και φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Σε ανάρτηση της  στο facebook δηλώσε επίσης

«Τα παιδιά του λιμενικού σώματος που πραγματικά με είχαν σαν συνάδελφο τους και όχι ως κρατοούμενη και για τον ανθρωπισμό που έδειξαν στους πρόσφυγες που θέλησα να βοηθήσω!!Τέλος, αλλά και ουσιαστικότερον, να τονίσω και να ευχαριστήσω την κυρία Εφη Λατσουδη, την φιλανθρωπική της οργάνωση, τον κύριο Ζερδέλλη και όλους τους ανθρώπους γνωστούς και αγνώστους μου που έσπευσαν να βοηθήσουν και να σταθούν πλαί μου και έδωσαν ένα παράδειγμα ανθρωπισμού»

Να προσθέσουμε ότι την Πέμπτη 9 Ιουλίου στις 12.00 θα γίνει το δικαστήριο όπου αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης ενός έτους.

 

Πηγή:kar.org.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις