Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κολομβία: 2,17 τόνοι κοκαΐνης σε μηχανές επεξεργασίας ζαχαροκάλαμου

Κολομβία: 2,17 τόνοι κοκαΐνης σε μηχανές...

Κατασχέθηκαν από φορτίο που προοριζόταν για Παναμά

Οι 2,17 τόνοι κοκαΐνης είχαν κρυφτεί μέσα σε δύο μεταλλικά εξαρτήματα γα μηχανές επεξεργασίας ζαχαροκάλαμου. Ο  ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος, Μπράκο, της υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών, έπειτα από υποψίες που εγέρθηκαν από τελωνειακούς που επιθεωρούσαν  φορτίο μιας εταιρείας διεθνών μεταφορών,  μύρισε τους τόνους κοκαΐνης στο αεροδρόμιο της Μεντεγίν Ριονέγρο στη βορειοδυτική Κολομβία.

Το φορτίο προορίζονταν για τον Παναμά και συγκεκριμένα οι 2,17 τόνοι κοκαΐνης είχαν κρυφτεί μέσα σε δύο μεταλλικά εξαρτήματα γα μηχανές επεξεργασίας ζαχαροκάλαμου σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η κατάσχεση αυτή αυξάνει σε 83 τον αριθμό των τόνων κοκαΐνης που έχουν κατασχεθεί μέχρι στιγμής το 2015, ποσότητα που είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη για ολόκληρη την περασμένη χρονιά.

Την Πέμπτη, έκθεση του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τον Έλεγχο των Ναρκωτικών και την Καταπολέμηση του Εγκλήματος (UNODC) ανέφερε ότι οι καλλιεργούμενες εκτάσεις που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή φύλων κόκας στην Κολομβία αυξήθηκαν κατά σχεδόν 50% το 2014, σε περίπου 690 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ η παραγωγή από τους 290 τόνους το 2013 αυξήθηκε σε 442 το 2014.

 

 

Πηγή:http://patratora.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις