Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Δραγασάκης απαντά στους Financial Times: Η χώρα έχει πρωθυπουργό

Ο Δραγασάκης απαντά στους Financial Time...

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διαψεύδει τα σενάρια

Με αφορμή σενάρια που διακινούνται και από τους Financial Times και φέρουν τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης να αναλαμβάνει ρόλο σε νέα κυβέρνηση ο κ. Γιάννης Δραγασάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Η χώρα διαθέτει Πρωθυπουργό και από αύριο το βράδυ με ακόμα ισχυρότερη λαϊκή στήριξη και εντολή. Αυτή ακριβώς την εντολή θα υπηρετήσω και εγώ από την πλευρά μου."

Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Πίτερ Σπίγκελ, σε άρθρο του στην εφημερίδα παρουσιάζει τα σενάρια της «επόμενης ημεράς».

Σε περίπτωση που επικρατήσει το «ναι» ο Σπίγκελ θεωρεί δεδομένη την παραίτηση Τσίπρα.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, ορισμένοι ανώτεροι αξιωματούχοι στους κόλπους της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, συμπεριλαμβανομένου και του χαρισματικού υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, έχουν δηλώσει ότι θα παραιτηθούν εάν οι ψηφοφόροι επιλέξουν «ναι». Στην Αθήνα υπήρξε έντονη φημολογία ότι και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας θα παραιτηθεί.

Πόσο γρήγορα θα μπορούσε να σχηματιστεί μια νέα κυβέρνηση; Αυτό εξαρτάται, τονίζει ο Σπίγκελ, σημειώνοντας πως αν υπάρξει ένας μετριοπαθής συνασπισμός μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, αυτός θα μπορούσε να ενωθεί με τα τρία κόμματα στο κοινοβούλιο και να σχηματίσουν μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, μερικοί έχουν προτείνει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, τον πιο έμπειρο πολιτικό στην ιεραρχία του ΣΥΡΙΖΑ, ως πιθανό ηγέτη αυτού του μετριοπαθούς συνασπισμού.

«Υπάρχει προηγούμενο: ένας τεχνοκράτης πρωθυπουργός, ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης Λουκάς Παπαδήμος, ανέλαβε ως επικεφαλής ενός συνασπισμού πολυκομματικής κυβέρνησης στα τέλη του 2011 και συμφώνησε το δεύτερο πακέτο διάσωσης με τους δανειστές», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Ο Σπίγκελ τονίζει πως αυτή είναι ίσως η καλύτερη ευκαιρία για την Ελλάδα να αλλάξει πορεία και να εξασφαλίσει μια νέα διάσωση πριν από αυτό που πολλοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι είναι η προθεσμία χωρίς επιστροφή: την 20η Ιουλίου, όταν μία δόση 3,5 δισ. ευρώ πρέπει να αποπληρωθεί στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Διαβάστε επίσης:

Ποιος θα διαπραγματευτεί τη νέα συμφωνία; Η επόμενη ημέρα του «ΝΑΙ» ή του «ΟΧΙ»- Ο ρόλος του Τσίπρα

Η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή διαψεύδει κατηγορηματικά τα περί «κουρέματος» των καταθέσεων

Παιχνίδια με τις καταθέσεις στο «παρά ένα» πριν το δημοψήφισμα- Τι ισχύει για το κούρεμα- Ποιες καταθέσεις είναι εγγυημένες

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις