Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Συγκέντρωση-πορεία από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ την Τετάρτη στην πλ. Γεωργίου, στις 19.00

Συγκέντρωση-πορεία από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ...

Όπως αναφέρεται, "το δικό μας ΟΧΙ είναι διαφορετικό. Είναι το ΟΧΙ του λαού"

Συγκέντρωση-πορεία διοργανώνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ την Τετάρτη 1/7 στις 19:00 στην πλατεία Γεωργίου, στην Πάτρα.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, «η μάχη για την έκβαση του δημοψηφίσματος διαρκώς οξύνεται. Για τις δυνάμεις του μαύρου μετώπου κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ η σύγκρουση παίρνει πολεμικό χαρακτήρα. Εκβιάζουν ανοιχτά τον ελληνικό λαό, προχωρούν σε στάση πληρωμών, η εργοδοτική τρομοκρατία είναι στο απόγειο. Θέλουν να υφαρπάξουν ένα ΝΑΙ, για να μπορέσουν να συνεχίσουν την αντεργατική και αντιλαϊκή λαίλαπα. Για να επιβάλλουν το σκοτάδι ενός διαρκούς μνημονίου.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με την απόφαση της ΚΣΕ πήρε καθαρή θέση: Παλεύουμε στο δημοψήφισμα να νικήσει ένα μεγάλο και περήφανο ΟΧΙ που για εμάς σημαίνει: ΟΧΙ στην ληστοσυμμορία των δανειστών και στα τσιράκια τους. ΟΧΙ στην ΕΕ και την ευρωζώνη. Όχι στη μνημονιακή πρόταση υποταγής των 47 σελίδων της κυβέρνησης.

Πιστεύουμε ότι η δυναμική της σύγκρουσης θα είναι τέτοια που θα ξεπεράσει κάθε σχέδιο ενσωμάτωσης του ΟΧΙ σε μια νέα διαπραγμάτευση με τους δυνάστες μας, θα τροφοδοτήσει μια νέα λαϊκή αυτοπεποίθηση, θα είναι ένα ΟΧΙ που θα εμπεριέχει μέσα του το ΝΑΙ της νίκης των αγώνων μας, το ΝΑΙ σε ένα άλλο δρόμο, χωρίς ευρώ και ΕΕ, χωρίς χρέος και μνημόνια, το δρόμο της αντικαπιταλιστικής ανατροπής.

Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τις επόμενες μέρες θα ανοιχτούν  πλατιά στους εργαζόμενους και την νεολαία. Σε κάθε γειτονιά και τόπο δουλειάς, θα πάρει πάνω της την μάχη του όχι  και να την σφραγίσει την αντιπαράθεση για το ΟΧΙ μέχρι την Κυριακή αλλά και τη δυναμική που ανοίγει για τη συνέχεια.

Όταν ο αντίπαλος βάζει μπροστά το θέμα μέσα ή έξω από την ΕΕ, όταν βάζει στην πρώτη γραμμή όλο του το οπλοστάσιο τότε μόνο ένα καθαρό  αντιΕΕ στίγμα, μόνο η προβολή του αντικαπιταλιστικού προγράμματος, μόνο η απαίτηση το ΟΧΙ να σημαίνει όχι σε όλα τα μνημόνια μπορεί να ανοίξει δρόμους νίκης και να συνεγείρει συνολικά τον λαό για μάχη.

Ο λαϊκός κόσμος που βλέπει το δημοψήφισμα σαν ευκαιρία να αλλάξει σελίδα είναι οργισμένος με την κλιμάκωση των εκβιασμών, θέλει απαντήσεις πέρα από όσα ψελίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, καταδικάζει την απαράδεκτη στάση συστημικης σταθερότητας που έχει το ΚΚΕ. Θέλει να βγάλει τη θηλιά των μνημονίων από το λαιμό του για πάντα.

Το δικό μας ΟΧΙ είναι διαφορετικό. Είναι το ΟΧΙ του λαού:

-στη ληστοσυμμορία των δανειστών και στα τσιράκια τους.

-στη μνημονιακή πρόταση υποταγής των 47 σελίδων της κυβέρνησης.

-στην ΕΕ και την ευρωζώνη.

Είναι το ΟΧΙ που διεκδικεί: Ακύρωση παλιών και νέων μνημονίων. Παύση πληρωμών στους δανειστές και διαγραφή του χρέους. Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων με λαϊκό εργατικό έλεγχο. Με έξοδο από την ευρωζώνη και την Ε.Ε..Αυτή η πολιτική μπορεί να εξασφαλίσει δουλειά για τους άνεργους, αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, λεφτά για τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τους δήμους, τα ασφαλιστικά ταμεία. Για να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν, να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις