Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Γράψε – σβήσε στα τεφτέρια για τα βερεσέ – Από μίνι μάρκετ μέχρι περίπτερα και φαρμακεία

Πάτρα: Γράψε – σβήσε στα τεφτέρια για τα...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Αλά παλαιά

Ήταν το 1965 όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη  ως "Μοντέρνα Σταχτοπούτα" έλεγε στον κυρ- Στέφανο, τον μπακάλη ότι θα του τακτοποιήσει τις οφειλές, κι όταν ο γαλατάς της έκοψε το βερεσέ, γιατί είζαν μαζευτεί πολλά.

50 χρόνια μετά η Ελλάδα ξαναβρίσκεται στο βερεσέ και  αρκετοί Πατρινοί αναγκάζονται να ψωνίζουν με πίστωση από γάλα και ψωμί, μέχρι φάρμακα και τσιγάρα.

Την τελευταία πενταετία τα τεφτέρια ξαναβγήκαν και το γράψε - σβήσε συνεχίζεται. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μίνι μάρκετ της Αρόης, πελάτες που άλλοτε έκαναν με άνεση τις αγορές τους σήμερα ζητούν πίστωση . Κάποιοι από τους σταθερούς πελάτες ζητούν διευκόλυνση με το χρέος να ξεπερνά μηνιαίως τα 200 ευρώ.

Την ίδια ώρα βερεσέ αναγκάζονται να δίνουν είδη σε κάποιους μόνιμους πελάτες και περιπτερούχοι και μάλιστα με το που εξοφλούν το χρέος αμέσως ανανεώνουν την πίστωση και ούτω καθεξής.

Όπως λέει στο thebest.gr o  Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαστών Περιπτέρων Νίκος Χρόνης, οι οφειλές συνήθως αφορούν στην προμήθεια τσιγάρων και ξεκινούν από 10 έως 200 ευρώ και στη δική του περίπτωση υπάρχουν περίπου 15 άτομα που είναι σταθεροί πελάτες και  εξυπηρετούνται με πίστωση και σχολιάζει μάλιστα ότι είναι άτομα που δεν έπαιρναν ποτέ βερεσέ.

Την ίδια ώρα παρατηρεί ότι τις τελευταίες ημέρες (πριν την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος) έχει μειωθεί πολύ η κίνηση στα περίπτερα. «Ούτε για τσιγάρα που λέμε» σχολιάζει, αποδίδοντας το γεγονός, στο ότι μαζί με τον μήνα έχουν τελειώσει και τα χρήματα, αλλά και σε όλη αυτό το διαπραγματευτικό σίριαλ που συγκρατεί τους καταναλωτές.

Κι αν θεωρείται αναμενόμενο το βερεσέ σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις, πλέον υπάρχει και το βερεσέ σε φαρμακεία μετά και την αύξηση της συμμετοχής σε φάρμακα και συνήθως αφορά χρόνια πάσχοντες ,με πολλά και ακριβά σε περιπτώσεις σκευάσματα, όπου η συμμετοχή τους και μόνο αγγίζει ή και ξεπερνά τα 100 ευρώ το μήνα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Πάτρα: Έξι στα δέκα περίπτερα έχουν βάλει λουκέτο - Τα μισά σχεδόν έκλεισαν τον τελευταίο χρόνο

Πάτρα: Κινδυνεύει η ζωή τους γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τη συμμετοχή για τα φάρμακα – "Φουντώνουν" οι κινητοποιήσεις στο χώρο της Υγείας

Φάρμακα ..."βερεσέ" -Οι φαρμακοποιοί κρατούν τεφτέρια - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις