Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Αλεξόπουλος για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών - "Η πρόληψη δεν είναι μύθος, μπορεί να γίνει πραγματικότητα"

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Αλεξόπουλος για ...

Η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος είναι βασικός εταίρος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων κ Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαΐας

Σε σημερινή δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών ανέφερε τα εξής.

Το πρόβλημα της ουσιοεξάρτησης ως ένα σύνθετο και πολυπαραγοντικό φαινόμενο που έχει λάβει εξαιρετικά ανησυχητικές διαστάσεις σε συνθήκες κρίσης, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ευκαιριακά και να μας απασχολεί μόνο 1 φορά τον χρόνο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών.

Απαιτεί την εφαρμογή μιας σταθερής πολιτικής και στους τρεις πυλώνες της αντιμετώπισής του: Πρόληψη, Θεραπεία και Κοινωνική Επανένταξη. Απαιτεί τη σύμπραξη όλων των εμπλεκομένων φορέων με στοχευμένες παρεμβάσεις ενταγμένες σε ένα πλαίσιο μιας συντονισμένης προσπάθειας ώστε να επιτύχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας έχει αποδείξει με έμπρακτο τρόπο την προτεραιότητα που δίνει στο θέμα της αντιμετώπισης της ουσιοεξάρτησης συμμετέχοντας ενεργά στη συντονισμένη προσπάθεια που γίνεται Πανελλαδικά σε επίπεδο Πρόληψης του φαινομένου καθώς αποτελεί βασικό εταίρο του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαΐας.

Επιδίωξη μας είναι να παρέχουμε κάθε δυνατή στήριξη και μέσο στους επιστημονικούς και αναγνωρισμένους φορείς που εργάζονται στον ευαίσθητο αυτό τομέα ώστε να συνεχίσουν να αναπτύσσουν απρόσκοπτα εξειδικευμένες δράσεις οι οποίες βασίζονται σε επιστημονικά τεκμηριωμένες πρακτικές. Σήμερα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι η πρόληψη δεν είναι μύθος, μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Αρκεί να εφαρμόζεται μια συστηματική και σταθερή πολιτική, αναλαμβάνοντας ο καθένας τον ρόλο του τόσο η πολιτεία όσο και ο κάθε ενεργός πολίτης δρώντας με ένα συμπληρωματικό και όχι ανταγωνιστικό τρόπο. Με μια τέτοια πρακτική πιστεύουμε ότι η εξάρτηση από το κέντρο του ενδιαφέροντος να βρεθεί στο περιθώριο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις