Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μία φώκια…λιάζεται στην κυριολεξία δίπλα στους λουόμενους σε παραλία της Σάμου

Μία φώκια…λιάζεται στην κυριολεξία δίπλα...

Πάνω σε μία ξαπλώστρα - Το θέαμα έχει παραξενέψει όσο και ενθουσιάσει τον κόσμο

Μία φώκια βγήκε σε μία παραλία του νησιού της Σάμου, είδε μερικούς ανθρώπους να απολαμβάνουν το μπάνιο και την ηλιοθεραπεία τους στις ξαπλώστρες και πήγε κι αυτή και ανέβηκε σε μία ξαπλώστρα.

Το θέαμα της νεαρής φώκιας που την ονόμασαν Αργυρώ και είναι 2 χρονών, όπως αναφέρει ανάρτηση από το σάιτ της εφημερίδας Τα Νέα, παραξένεψε στην αρχή τον κόσμο στην παραλία, σύντομα όμως όλοι την αντιμετώπισαν και την αγκάλιασαν με αγάπη, της έδιναν φαγητό και έτσι κάθε μέρα, την ίδια πάντα ώρα, η φώκια κάνει πλέον το μπάνιο της στη θάλασσα και μετά προς έκπληξη των λουόμενων, βγαίνει στη στεριά για να κάνει ηλιοθεραπεία στην ξαπλώστρα.

Όπως αναφέρει και στη σελίδα της στο Facebook η οργάνωση MOm - Monachus Monachus (η φωτό είναι της Βίκυς Καλατζή), η Αργυρώ επισκέπτεται και άλλες παραλίες της Σάμου και όπου βρει ξαπλώστρα, σπεύδει να ανέβει να ξαπλώσει. Όπως λένε όσοι την βλέπουν, προφανώς το θαλάσσιο ζώο μιμείται τους ανθρώπους που βλέπει και με τους οποίους αισθάνεται οικειότητα και όχι φόβο.

Περισσότερες πληροφορίες, για τα τις συνήθειες της Αργυρώς, όπως αναφέρει η ανάρτηση των «Νέων» παραθέτει η οργάνωση MOm - Monachus Monachus.

«Σύμφωνα με μαρτυρίες, της αρέσει να κολυμπάει και να παίζει παιχνίδια με τους ανθρώπους (αγκαλιές, χαριτωμένα δαγκώματα κτλ.)!!! Επειδή όμως πρόκειται πάντα για άγριο ζώο και πολύ μεγάλο μάλιστα, όσο εξοικειωμένο και να είναι, χρειάζεται πάντα ιδιαίτερη προσοχή, να μην το πλησιάζουμε και να μην το αγγίζουμε, ειδικά τα μικρά παιδάκια»!

*Πάντως όπως φαίνεται από τη φωτό, έχει μπει και η σχετική απαγορευτική κόκκινη κορδέλα ώστε να μην επιχειρήσει κάποιος ανύποπτος λουόμενος και πειράξει το ζώο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις