Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου - Παρών και ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την ενθρόνιση του νέου Μη...

Μεταξύ των αρχιερέων που παρέστησαν και ο Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος

Mε ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα τελέστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 22 Ιουνίου 2015 στην Καλαμαριά, η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου.

Τον νέο Μητροπολίτη ενθρόνισε ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, παρουσία του Δημάρχου Θεοδόση Μπακογλίδη, του Κλήρου, εκπροσώπων Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών της πόλης και πλήθος πιστών. Παρών και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Όπως γράφει το εκκλησιαστικό σάιτ romfea.gr, απ’ όπου και οι φωτ., νωρίτερα στη συμβολή των οδών Μεταμορφώσεως και Αργυρουπόλεως, μπροστά από το παλιό Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς καλωσόρισε το νέο Ποιμενάρχη της πόλης ενώ ο Τοποτηρητής Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος του παρέδωσε σύμφωνα με το εθιμοτυπικό της εκκλησίας, την ποιμαντορική ράβδο.

Στη συνέχεια ο νέος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. ιουστίνος, εν πομπή, μετέβη στον Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος όπου εκεί πραγματοποιήθηκε η τελετή ενθρόνισης με τον λαό να αναφωνεί Άξιος!

Μεταξύ των αρχιερέων που παρέστησαν στην τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Καλαμαριάς ήταν και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος έχει παραμείνει στην Βόρειο Ελλάδα πραγματοποιώντας απόψε και την Τετάρτη 24 Ιουνίου επίσκεψη στο Πρωτάτο στις Καρυές, στο Άγιον Όρος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις